Consiliul Județean Neamț sprijină financiar activitatea Căminului pentru persoane vârstnice Văratec

0

La sfârșitul anului 2022, consilierii județeni au aprobat un proiect de hotărâre, în baza căruia a intrat în vigoare o asociere a forului legislativ nemțean cu Consiliul Local Agapia, pentru asigurarea finanțării de la bugetul județului Căminului pentru persoane vârstnice din localitatea Văratec.

Suma alocată este de 2,1 milioane de lei și va fi folosită pentru asigurarea drepturilor salariale aferente muncii prestate de către angajați, pe tot parcursul anului 2023.

Persoanele vârstnice reprezintă o categorie de populație vulnerabilă, cu nevoi particulare, din cauza limitărilor fiziologice și fragilității caracteristice fenomenului de îmbătrânire.

Atât în primul mandat de președinte al Consiliului Județean, cât și în cel actual, am acordat o atenție deosebită nemțenilor cuprinși în sistemul de protecție și asistență socială, indiferent de vârsta lor și de problemele cu care se confruntă. Din acest motiv și bătrânilor de la căminul din Văratec am vrut să le asigurăm finanțarea pe care ne-o permite legea, pentru a le veni în ajutor.

Unitatea funcționează ca structură în cadrul Serviciului Public de Asistență Socială din cadrul Primăriei Agapia și are o capacitate de 72 de locuri, ocupate în totalitate.

Susțin orice unitate care cere sprijin, pentru buna funcționare și desfășurarea activităților în parametri normali, mai ales atunci când este vorba despre sprijinirea unor oameni cu care destinul nu a fost foarte blând“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate