Consiliul Județean Neamț nu poate da publicității Procesul Verbal întocmit în urma ultimului control al Curții de Conturi

0

Ziarpiatraneamt.ro a publicat o secțiune din Procesul verbal întocmit în urma ultimului control al Curții de Conturi la Consiliul Județean Neamt.consiliul-judetean-neamt
Deoarece multe alte acte nedefinitive constituite în urma unor controale ale Curții de Conturi au fost date publicității, am greșit considerând în articolul respectiv că acel proces verbal ar trebui să aibă un caracter public.
Deoarece am văzut un drept la replică dat de Consiliul Județean Neamț unei alte entități media pe același subiect, am studiat imediat legislația și am ajuns la concluzia că cei de la Consiliul Județean Neamț au dreptate în acest caz, noi fiind cei care au greșit, drept pentru care ne cerem scuze pentru confuzia făcută fără intenție.
Conform Curții de Conturi a României : Rapoartele întocmite de către auditorii publici externi ai Curţii de Conturi a României ca urmare a controalelor la entităţi nu se consideră finale şi nu pot fi date publicităţii decât după încheierea tuturor procedurilor legale de valorificare a constatărilor cuprinse în acte.

Personalul Curții de Conturi este compus din consilierii de conturi, auditorii publici externi, personalul de specialitate, cât și ceilalți angajați ai acestei instituții, indiferent de statutul lor socio-profesional.

Am discutat direct și cu cei de la Curtea de Conturi a României și ne-au reconfirmat faptul că am fost în eroare și că actul respectiv nu poate fi dat publicității de către cei de la Curtea de Conturi și nici de către entitatea controlată, în cazul de față Consiliul Județean Neamț .

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate