Consiliul Județean Neamț dorește înființarea unei instituții de învățământ superior, cu profil turistic

3

universitate neamt (1) Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, dupa numeroase discuții și eforturi susținute, a reușit să îl aducă în Neamț pe renumitul profesor universitar, domnul Jean-Noel Pachoud, reprezentant al Universitații din Grenoble. Scopul întalnirii de joi, 2 martie, dar și un prim pas spre o noua etapă de dezvoltare a județului nostru, o constituie discuțiile purtate în vederea înființării unei instituții de învățământ superior, cu profil turistic. Această ramură vine din dorința de a oferi servicii de calitate celor care ne vizitează meleagurile, dar și demararea unei strategii turistice corespunzătoare timpurilor noastre. Prin inițierea acestui proiect de amploare, nu doar că formăm tinerii nemțeni, dar devenim astfel un centru de interes național și internațional.

La întâlnire a luat parte și domnul Cătălin Ilașcu, consultant în formare profesională, dezvoltare locală și finanțări nerambursabile.
studentiDomnul Jean-Noel Pachoud și-a manifestat intenția de a prezenta unei delegații nemțene, câteva dintre unitățile de învățământ de acest gen, care funcționează cu succes în Franța și Portugalia. Mai apoi, o nouă etapă o reprezintă identificarea variantelor care pot fi abordate în vederea implementării acestui proiect, din punct de vedere al infrastructurii materiale, pentru a înființa în Neamț o școală superioară de turism. Universitatea de Turism din Grenoble va contribui la acest demers cu rețeaua informațională și ingineria pedagogică necesară.

universitate neamt (2)“Cum educația reprezintă un pilon important în dezvoltarea județului, îmi doresc ca Neamțul să aibă o Universitate, iar în urma analizelor făcute, domeniul oportun este cel al turismului, aflându-se în concordantță cu proiectul pe care l-am propus nemțenilor la începutul mandatului. În urma eforturilor din ultimele luni de a identifica parteneri de renume în acest domeniu, sunt mândru și onorat totodată de prezența unor somități în domeniul turismului. Îmi doresc să demaram acest proiect cât mai repede, să inițiem un model de succes la Neamț, care ulterior să fie multiplicat la nivel național. Din toate discuțiile purtate cu cei care își desfășoară activitatea în domeniul turismului, a rezultat aceeași problemă, respectiv lipsa resursei umane calificate, bine instruite. Lipsa personalului pregătit în acest domeniu reprezintă o carență serioasă pentru noi, în ciuda potențialului turistic de care dispunem.”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Domnul Jean-Noel Pachoud și-a manifestat intenția de a prezenta unei delegații nemțene câteva dintre unitățile de învățământ de acest gen, care funcționează cu succes în Franța și Portugalia. Mai apoi, o nouă etapă o reprezintă identificarea variantelor care pot fi abordate în vederea implementării acestui proiect, din punct de vedere al infrastructurii materiale, pentru a înființa în Neamț o școala superioară de turism.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. xx spune

    Si pinalti voia sa uneasca toate filialele diverselor unuversitati ce functioneaza in Neamt intr-o universitate de sine statatoare cu locuri bugetate si a oferit universitatii Bucuresti una din casela de copii si nu sa finalizat nimic Am incredere ca d-nul Arsene sa poata finaliza ceva daca diversele interese nu sint prea mari

  2. marius mihalache spune

    Pe vremuri era o vorba: ai facut facultatea la Cut. S-o faca acolo. Traditie este.

  3. Maria Mihalache spune

    poate in 50 de ani daca va civilizati puteti face turism in tara

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate