Poate spiona cineva angajatii Consiliului Judetean Neamt ?

9

Ziarpiatraneamt.ro catre CJN – 12 august 2013

In Consiliul Judetean Neamt reteaua informatica prezinta cateva particularitati care permit administratorului sa monitorizeze activitatea tuturor angajatilor si sa aiba acces la corespondenta acestora, iar in functie de caz, sa poata auzi tot ce se discuta in anumite birouri.
Iesirea pe internet nu se face pe IP-uri separate oferite de provider, ci se filtreaza tot traficul printr-un rooter ce permite instalarea softurilor de monitorizare a conexiunilor, caz in care, daca se doreste, se poate afla cu precizie de 100% ce face pe internet orice calculator din cladire.
Sistemele de operare sunt instalate fara drepturi de administrare pentru utilizatori, ceea ce insemna ca daca se doreste, se poate monitoriza prin Remote Desktop Conection orice calculator, iar in cazul laptopurilor sau PC-urilor cu sisteme audio se poate deschide oricand o conexiune audio pentru a se auzi tot ce se vorbeste in biroul respectiv.
De asemenea, serverul de e-mail este intern, ceea ce permite daca se doreste, accesarea de catre administrator a corespondentei din toate casutele de e-mail de CJN.
Va rugam sa ne comunicati daca informatiile expuse mai sus sunt corecte, de ce s-a conceput sistemul informatic intr-o maniera care permite administratorului acces nelimitat la tot ce se face in calculatoarele din CJN, si daca pana acum au fost vreodata spionati in vreun fel, sub orice pretext, angajatii Consiliului Judetean Neamt.

Raspuns CJN – 05.09.2013
Raspuns CJN

OPINIILE REDACTIEI :
Nu putem sa spunem niciodata ca detinem adevarul absolut, dar angajatii Consiliului Judetean Neamt pot analiza singuri situatia, iar pentru asta le dam cateva indicii:
– Daca vi s-a cerut vreodata sa accesati o aplicatie in care sa va tastati singuri parolele pentru casutele de e-mail atunci totul e ok, daca nu …
– Daca la calculator nu aveti drepturi de administrator si cand vreti sa instalati un program trebuie sa chemati pe cineva care sa intre in mod administrator, inseamna ca „cineva” poate intra oricand de la distanta in sistem Remote Desktop Conection si in cazul laptopurilor poate deschide foarte simplu chiar si linia de microfon sa auda ce se discuta in incapere …

Cu sinceritate va marturisim ca nu credem ca cineva spioneaza acum angajatii din CJ prin intermediul calculatoarelor, mai ales ca nu credem ca actualul presedinte al CJN are habar de tehnicile de calcul conforme vremurilor in care traim dar cine stie, poate il consiliaza cineva … Cu atat mai putin ne gandim ca informaticienii din CJN ar face asa ceva. Opinia noastra este ca din motivul subdimensionarii personalului pe linie informatica, cei ramasi au trebuit sa gaseasca o solutie ca sa nu instaleze zilnic sisteme de operare stricate de utilizatori si au ales acest tip de administrare prin neoferirea drepturilor depline asupra calculatorului.
De asemenea credem ca din lipsa de fonduri nu s-a cumparat un soft performant pentru  serverul de e-mail sau protectii hard. De asemenea, din lipsa viziunii in materie de investitii, in CJN nu s-a achizitionat nici o clasa de IP-uri si asa mai departe.
Personalul subdimensionat pe line de informatica si exagerat de proasta salarizare a specialistilor IT din CJN a dus inevitabil la solutii de „carpeala informatica” care aduc cu sine o serie de vulnerabilitati,  din cauza carora, mai devreme sau mai tarziu vor apare probleme informatice , tehnice  sau de pierdere de date .
Intelegem ratiunile pentru care se fac astfel de carpeli informatice. Intelegem si constrangerile de personal,dar cele financiare nu le putem intelege, deoarece s-au cheltuit foarte multi bani inutil pe la CJN de-a lungul timpului si consideram ca este o povara mult prea mare pentru cei care au pe mana posibilitatea de a comite abuzuri, deoarece pot deveni oricand victimele unor constrangeri sau incercari de corupere in vederea spionarii cuiva …… si daca ne gandim si la… salariu mic, munca multa, raspundere mare, satisfactie a muncii zero….  se mai trezesc si cei de la ziarpiatraneamt.ro sa faca pe desteptii … deci presiune multa + bani putini = tentatie mare sau durere la basca.
A… era sa uit … angajatii CJN au fost „observati”  monitorizandu-li-se traficul de internet pe vremea unui alt presedinte de CJN si chiar au fost depistati cei care descarcau filme porno in timpul serviciului pe calculatoarele din CJN consumand banda de internet a institutiei … asa ca se poate monitoriza oricand, fara nicio problema din nou ce fac angajatii CJN pe interent.
A… si era sa mai uit de alta monitorizare de prin CJN care mi se pare extraordinar de evoluata si inteligenta pentru judetul Neamt. La un moment dat, tot pe vremea altui presedinte, la CJN a existat in institutie  aparatura care monitoriza televiziunile locale in scopul depistarii automate a posibilelor mesaje subliminale inserate in transmisii. Nu stim daca se mai foloseste si acum, caci probabil s-a inteles ca transmiterea de mesaje subliminale este mult peste capacitatea tehnico-umana a televiziunilor locale, dar oricum, cine s-a gandit la asa ceva, e clar ca ori era extraordinar de profesionist consiliat, ori stia mult mai multe chestii decat ceilalti .
Asadar  „adevarul e dincolo de noi”. Hai pa.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
9 Comentarii
 1. ene spune

  Domnul Robert are perfecta dreptate !
  Se ascund multe afaceri murdare , si secretele trebuie pastrate cu grija
  Legea nr. 544/2001 daca se aceseaza si siteul Prefecturii Neamt la anumite compartimente , nu sa implementat nici in ziua de azi ,se refuza sub diferite morive si interpetari aberante , indiferent cine a venit la putere .
  Cu alte cuvinte ce murdariile din CJ ca si cel din Prefectura sint bine tinute sub pres.
  De ce sa ne miram de baronul Culita Tarita.
  Va aduc aminte caci aveam un ministru al finantelor , Sebastian Vladoiu , care a recunoscut public ca nu stie sa foloseasca calculatorul.
  Probabil facea calculele cu creionul dupa ureche , cum erau inainte gestionarii de pe timpul lui Pazvanchi……
  La noi ca la nimeni !
  Aproape totul functioneaza in Romania , prin prisma cumatriilor , musamalizarilor si aranjamentelor de culise.

  1. feraru marcel spune

   Am cunoscut mai demult un tip,revizor contabil, care era in stare sa adune o coloana de 50 de numere cu zecimale, mai repede decat ati ,sau a-ti,caci vreau sa scriu corect in acceptiunea d-vs,pentru caci s-a intelegeti si domnia vooastra,deci mai repede decat d-vs cu calculatorul. Caci omul lucra mai mult cu cifre decat cu cuvintele. Sper caci ma intelegeti. Caci nu-nteleg, de ce n-a-ti dat cautare pe goagal, pentru cuvantul Pazvanchi,caci v-ar fi aparut forma corecta = Pazvanti(e). In rest, mi separe caci cele scrise de d-vs, au legatura cu articolul ca treaba aia cu prefectura. Caci s-ar putea sa ma-nsel e posibil. P. S. Sunteti cumva de loc de pe la Poiana teiului ?? Caci eu asa banuiesc. Caci s-ar putea sa m-ansel. Respectuos,va doresc succes in justitie si va cer scuze de neplacerea deami fi citit raspunsul la comentariul vostru.

   1. ene spune

    Stimabile domn C.P. , nu stiu ce aiureli debitezi.
    Nu iti inteleg obsesia dvs. , care este de-a dreptul jalnica , de a banui pe unul sau pe altul dintre cei care posteaza comentarii , ca ar fi nu stiu de unde , ca ar avea de rezolvat ceva prin justitie .
    Alta treaba MAI BUNA nu ai de facut ??
    De parca cineva nu ar avea voie fara contintamintul dvs. sa posteze comentarii.
    Lipsa de respect , de educatie si bun simt se regasesc in comportamentele exprimate in comentariile dvs.postate de pe diverse e-mailuri , sub diverse nume.
    Fapt pe care oricine il poate destul de usor remarca.
    Apreciez in schimb marele merit al dvs. de a nu raminea pasiv „la maltratarea limbii romane”
    Este amuzant felul in care sint atacati , cei care posteaza impotriva coruptiei si abuzurilor , nimeni nu scapa de judecata hazlie a dvs.
    Imi plac comentariile dvs.
    Pe viitor poate veti avea si mai buna inspiratie la mistocareala.
    Succes in continuare stimabile autostiitor !

   2. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

    @feraru marcel. Nu este frumos sa o facetio pe prostul. Maniera de redactare difera mult de cele anterioare. Caci criminalu tot criminal ramane. Caci santajistu tot santajist ramane. Omu de care vorbiti este capabil sa spuna oricui ce numar de cuvinte are un text pe care il citesti o singura data.Traieste in Piatra Neamt si a aparut candva la OTV. Respectivul contabil nu este din Poiana Teiului. Cred ca trebuie sa revizitati Poiana Teiului.

    1. feraru marcel spune

     Unde, dai si …..unde crapa. Acelasi admirator fara margini al activitatii D-vs. Respectele mele domnule.
     Deasemenea si d-lui ENE. Si mii de multumiri Adminului ca-mi „publica”timidele mele incercari Sherlock Holmistice. Mie-mi place o vorba : Daca ai reusit, continua. Daca n-ai reusit ….. continua. Pe curand.

     autostiitor ???????

     1. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

      Caci domnule Ferau Marcel! Caci ati intuit foarte bine.Intre timp omul a mai luat niste lectii de gramatica caci (aoleu ce cacofonie am facut!) e mai bine decat era cu ceva timp in urma.Caci mi-am dat si eu seama.Caci nu degeaba i-a sarit mustarul domnului Gaidau.Eheeee!

 2. mario spune

  mie imi plac articolele tale, dar aici ai cam luat-o pe aratura! atat timp cat reteaua de intranet nu este vulnerabila la atacuri externe, ma intereseaza exact cat negru sub unghie ca angajatii CJN nu au voie sa instaleze angry birds pe calculatoarele CJN. teoretic, ei sunt acolo sa munceasca nu sa stea pe facebook. iar daca este un admin care supravegheaza orice miscare in calculatoarele angajatilor atunci este foarte bine. mai stai si tu de vorba cu niste „corporatisti” si o sa vezi ce inseamna securizarea informatiilor „sensibile” din calculatoarele unei firme. ori te pomenesti ca ai vrea sa aiba presa acces la tot ce misca in CJN?

  1. Ionut Corfu (nationalistu`) spune

   Absolut corect.

 3. x spune

  Asa cum a-ti spus calculatoarele din CJ sint ale CJ nu private,reteaua este tot a CJ iar cei care lucreaza in CJ ar trebui ca timpul cit sint in CJ sa lucreze pentru CJ pentru ca totul este pe bani publici din taxele si impozitele noastre,controlati si verificati de sefii erarhici.In acest caz nu vad unde este problema pentru cei care merg la servici sa lucreze numai in interesul institutiei,problema este la cei care in timpul serviciului i-si rezolva probleme personale cu infrastructura institutiei,pe banii institutiei sau sifoneaza date din institutie si nu vor sa fie controlati

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate