Consilierul judetean Ciprian Enache este noul director al Parcului National Ceahlau

0

Începând cu data de 01 septembrie 2011, CJ Neamt a aprobat detaşarea domnului Ciprian-Nicolae Enache – consilier în cadrul Cabinetului Preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, în funcţia de director al Direcţiei de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău, până la data de 31.12.2011.

Functia  de  director al  Direcţiei de Administrare a Parcului Naţional Ceahlău a fost ocupata de domnul Constantin Andraş, iar durata numirii sale a expirat la data de 31 august 2011. Ciprian – Nicolae  Enache, inginer diplomat în profilul forestier, absolvent al Facultăţii de Silvicultură şi Exploatări Forestiere din cadrul Universităţii “ Transilvania ” din Braşov a fost recomandat pentru ocuparea acestei functii de catre presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu.

Domnul Ciprian Enache a declarat pentru ziarpiatraneamt.ro urmatoarele:


Instalarea mea oficiala incepe de la 1 septembrie. Este data o hotarare a presedintelui CJ Neamt. Obiectivul numarul 1 este conservarea biodiversitatii si a tot ceea ce inseamna flora si fauna. Sunt foarte multe specii protejate si trebuie sa avem grija sa fie viabile in continuare, sa nu le distrugem. Din punctul meu de vedere, asta trebuie vazut si studiat la fata locului, cred ca ar trebui dezvoltat foarte bine turismul fara sa afectam mediul inconjurator. Din cate stiu, la Parcul National este un director interimar, caruia i-a expirat mandatul. Dumnealui ramane in continuare la Parcul National Ceahlau ca sef de paza, functie pe care a detinut-o pana in prezent. Functia mea este o detasare pe o perioada determinata, pana la 31 decembrie a.c. Turismul este necesar, intrucat bugetul parcului are doua componente: subventia de la CJ si partea de venituri proprii.”

In calitate de purtator de cuvant al CJ Neamt, domnul Daniel Vinca ne-a declarat urmatoarele, cu privire la acest subiect:

Vorbim de finalizarea unui interimat, moment in care trebuia gasita o alta solutie, conform legii. Faptul ca a fost ales Ciprian Enache tine de o decizie care e deasupra mea, dar ca si cetatean, ca fost ziarist, ca actual responsabil in comunicarea la CJ Neamt, pot sa spun ca e o decizie foarte buna. In acelasi timp, ceva din mine zice ca nu e bine ca pleaca Ciprian Enache. E vorba de colegul Vinca vis-à-vis de colegul Ciprian Enache. Ciprian Enache este un adevarat om de echipa. Nu este omul care daca mergi cu el la o lupta te trezesti ca el a plecat. El e acolo in primele randuri. Cred ca plecarea lui Ciprian Enache in noua functie va aduce un suflu nou echipei de la administratia Parcului Ceahlau.

Ciprian Enache este prin studiu si formare un om de nadejde, inginer silvic, prin tineretea si conceptia lui este un om care poate veni cu idei noi care sa revitalizeze, sa perfectioneze activitatea deja existenta. Pentru presa, iarasi cred ca e bine, pentru ca e un tip care comunica, nu e misterios, secretos. Una peste alta, eu cred ca si viziunea lui despre turism poate imbunatati activitatea din zona, atat pentru echipa pe care o va conduce, cat si pentru operatorii economici din zona. Inca o data spun: mie imi pare rau ca pleaca.

Cred ca e prima oara cand pleaca un coleg de birou si imi pare rau. Indiferent de decizia pe care o facem, jobul, locul de munca e o chestie de moment. Traim pe o piata a fortei de munca libera si elastica. Nu mai suntem ca acum 30 de ani cand era o mandrie ca lucrai 40 de ani la acelasi loc de munca. Apar mereu noi provocari, noi proiecte. Faptul ca la un moment dat in cariera apare o provocare, un nou tren, tine de optiunea fiecaruia daca se va urca in acel tren sau daca mai asteapta un tren in gara.

Ceea ce a facut domnul Enache la CJ probabil ca mai tarziu va face altcineva la CJ. Ceea ce a facut altul la Parc va face domnul Enache, ceea ce face astazi Vinca la CJ poate mai tarziu va face altcineva. Nu trebuie sa avem orgoliul ca suntem de neinlocuit pentru ca este o vorba care spune ca cimitirele sunt pline de oameni de neinlocuit.

Daca ar fi sa plec, eu o voi face cand se incheie mandatul presedintelui, ceea ce este absolut normal. Faptul ca la CJ unii pleaca, altii vin e un semn de normalitate. Un sector este mai bun si daca este dinamic.  Daca nu, incremenim si nu ne putem dezvolta. Nu stiu cine ii va inlocui pe consilierii care au plecat. Decizia este 99% in mana presedintelui CJ care, probabil, se va mai consulta si cu altii. Eu cred ca in judetul Neamt sunt resurse adevarate in ceea ce priveste capacitatea de a lucra intr-un astfel de sistem care inseamna sfatuirea presedintelui.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate