Consilierii PSD de la Piatra-Neamț reinventează asistența socială

1

Aflăm cu stupoare că s-au schimbat perioadele de contractare la locuințele sociale de la 1 la 5 ani și asta ar fi opera consilierilor PSD de la Piatra-Neamț.

În primul rând, nu înțelegem de ce aparatul de specialitate al primăriei sau cei de la asistență socială nu au intervenit în ședință să explice consilierilor PSD că fac o mare greșeală. În al doilea rând, nu știm cu ce nespecialist s-au consultat consilierii locali social democrați la luarea acestei decizii, dar cu siguranță nu cu cineva care știe cu ce se mănâncă asistența socială.

Locuințele sociale, cu excepția celor acordate persoanelor care din diverse cauze nu pot munci, trebuie să se aloce pe perioade cât mai scurte de timp. Una dintre principalele reguli ale asistenței sociale, stipulată și în legea asistenței sociale, este că ASISTENȚA SOCIALĂ NU TREBUIE SĂ CREEZE DEPENDENȚĂ.

Asistarea socială a celor buni de muncă trebuie să fie una foarte incomodă pentru asistați ca să-i forțeze să își găsească un loc de muncă și o locuință în vederea reinserției sociale. În nici un caz asistența socială nu are voie să lungească nici un ajutor acordat celor buni de muncă.

Contrar ideii de prelungire a formei de asistență socială locativă vine chiar Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 dată de guvernul PSD care scurtează la maximum toate ajutoarele sociale ale celor buni de muncă, dar care refuză să muncească.

Cum să lungești contractele de locuințe sociale unde chiria este câteva zeci de lei pe lună unor puturoși buni de muncă, dar care nu vor să muncească?

Dacă mai este cineva cu capul pe umeri la consiliul local trebuie revenit asupra acestei hotărâri și eventual aplicată doar la persoanele care nu sunt apte de muncă. Celor buni de muncă trebui să li se reînnoiască contractul lunar, dacă s-ar putea, și exact în spiritul legii date de guvernul PSD: refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social și totodată a alocării unei locuințe sociale.

Iosub Robert

1 Comentariu
  1. H-asistat social. spune

    Vor voturile putorilor ca sa iasa ei la alegeri. De restul locuitorilor din oras si judet li se cam falfaie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate