Consilierii personali ai primarului de Piatra-Neamț

1

Noul primar al municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, și-a prezentat marți, 3 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, noua sa echipă, formată din trei consilieri tineri: Oana Radu, Mihaela Munteanu și Vlad Moscalu.

Oana Radu se va ocupa de proiecte civice şi va menține legătura cu mediul de afaceri,  Vlad Moscalu este specializat în inginerie urbană, iar Mihaela Munteanu în digitalizare.

Cu CV-uri impresionante, cei trei tineri și-ar fi găsit cu siguranță joburi bine plătite în mediul privat.

Ziar Piatra-Neamț i-a întrebat de ce au ales să lucreze la primăria Piatra-Neamț, pe niște salarii mai mici.

Iată cum au motivat cei trei consilieri decizia de a face parte din cabinetul primarului Andrei Carabelea.

Vlad Moscalu

Vlad Moscalu: Am avut înainte un salariu de câteva mii de euro. Am lucrat în mijlocul deșertului Coahuila, New Mexico, în condiții foarte dificile. Trebuia să mergem 110 de km doar ca să ajungem în șantier(…) În Costa Rica, înainte de a împlini 30 de ani, am fost responsabil cu construcția unui baraj de 50 MW, care a fost făcut într-un timp record. M-am întors pentru a face ceva și la Piatra-Neamț. Sunt alături de domnul primar pentru a face ceva bun, așa cum am dovedit că am făcut în alte locuri ale lumii.

Mihaela Munteanu

Mihaela Munteanu: Avem impresia că dacă ne este nouă bine, nu trebuie să ne mai intereseze de alții. Bineînțeles, este un lucru fals. Fiecare dintre noi, care avem capacitatea de a face ceva important pentru oraș, pentru comunitate, inclusiv global, trebuie să înțelegem că nu este destul să ne fie nouă bine. Pentru început, trebuie să vedem despre ce este vorba, ce găsim aici, la nivel de instituție și local. Să vedem ce s-a demarat, unde au fost împotmoliri(…) Avem nevoie de sprijinul cetățenilor și a instituțiilor(…) Cu atenție la proiecte, cu atenție la resurse, nimic nu este imposibil.

Oana Radu

Oana Radu: Consider că pasul de a veni aici, la primărie, este și un fel de sacrificiu. Așa îl văd și pe Andrei în postura de primar. Trebuie să fie o echipă de sacrificiu, pentru a putea ajunge la schimbare. Toată lumea are nevoie de această schimbare. Fiecare dintre noi trebuie să fim deschiși, să ne implicăm mai mult. Atât timp cât nu o să fim o comunitate implicată, nu o să ajungem la acea „Piatra” pe care ne-o dorim.

1 Comentariu
  1. vali spune

    Speram sa fie o echipa care sa schimbe fata orasului. Ne-am saturat de corupti sau puturosi pusi in fruntea orasului! Trebuie revizuite toate contractele: cu cei care strang gunoiul , cu administratia pietelor unde este o mafie considerabila, cu firmele primariei cum e publiserv unde unul munceste si 6 iau salarii din banii nostri, cu politia locala care mai mult ii vezi prin kaufland, lidl decat pe strada si multe, multe altele.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate