Consilierii județeni PNL au reușit să se facă de tot râsul la ședința de consiliu județean

Azi, la Consiliul Județean Neamț a avut loc o ședință în care consilierii liberali au cerut să se dea unei asociații suma de 500.000 lei, ca acea asociație să cheltuiască banii pe echipamente pe care să le doneze spitalului. ATENȚIE! Asociația nu a cerut consilierilor PNL să facă acest demers.

Propunerea lor nu putea să treacă niciodată pentru că nu există o cerere clară de asociere din partea respectivei asociații, ci doar o adresă pentru a cere sprijin/parteneriat, fără o sumă solicitată, și, mai mult de atât, nu se pot da bani unui ONG care să cumpere ceva pentru spital atât timp cât Consiliul Județean poate da direct spitalului acei bani.

Domnul Vlad Gliga, cel care conduce Asociația Comunitatea Noastră (VIVID), căci despre ea este vorba, ne-a declarat că a fost sunat în această dimineață de o persoană care nu s-a recomandat, dar a spus că este de la Consiliul Județean și i-a cerut să facă o cerere de alocare de bani.

Am verificat și răspunsul oficial al Consiliului Județean Neamț este că nu a contactat nimeni din partea instituției Asociația Comunitatea Noastră pentru a cere așa ceva.

Mai mult de atât, președintele Asociației s-a arătat mulțumit de faptul că a discutat cu președintele Consiliului Județean Neamț, domnul Ionel Arsene, și au convenit asupra modului în care CJ Neamț să aloce direct spitalului bani pentru echipamente, și nu prin Asociația Comunitatea Noastră.

Asociația Comunitatea Noastră (VIVID) are în spate un grup de oameni care nu doresc publicitate pentru ceea ce fac și nu doresc să se asocieze ca imagine cu nici un partid politic.

În continuare vă vom da toate punctele de vedere, atât ale celor de la PNL, CJ Neamț, cât și ale conducerii VIVID, punct de vedere care este absolut clar. Ce putem noi garanta este faptul că oamenii de la VIVID nu au nicio implicare politică, muncesc foarte mult și își sacrifică totul, de la resurse la viața privată, pentru a face ceva bun. Urmărim activitatea lor zilnică, având acces la grupul în care ei comunică încă de la înființare și ne întrebăm cum de mai pot ține ritmul. Acești oameni de la VIVID nu trebuie să fie folosiți în luptele politice și de imagine.

Vlad Gliga, președintele Asociației Comunitatea Noastră (VIVID): Este o situație pe care nu mi-o doream deloc, și anume să devin subiect de luptă politică, pentru că asta nu face decât să îngreuneze misiunea pe care ne-am asumat-o de la bun început.
Situația a fost în felul următor. Dimineață am fost sunat de o persoană care s-a prezentat ca fiind din partea consiliului județean și mi-a cerut o cerere pe care am făcut-o și către primărie și o aveam pregătită și pentru consiliul județean, am înaintat aceasta cerere, însă între timp am fost sunat de consiliul județean și mi s-a prezentat o situație cu care sunt de acord și anume că sunt bani alocați pe spital și pe noi ce ne interesează cel mai mult este să ne asigurăm că spitalul are tot ce-i trebuie ca să fie echipat corespunzător acestei situații. Acum nu contează pe unde trec banii ci, dimpotrivă, m-aș bucura să treacă cât mai puțin prin asociație, mai ales că anumite achiziții sunt dificil de făcut ca asociație și nu ca instituție medicală.
Poziția domnului Arsene a fost să purtăm noi cei din VIVID discuții direct cu spitalul și să le prezentam sursele noastre de furnizori acolo unde dânșii nu reușesc și să investească banii pe care îi au deja alocați, ceea ce eu consider a fi în regulă pentru că sunt anumite echipamente pe care noi nu putem să le cumpărăm direct, neavând voie să fac achiziții de echipamente medicale.
Persoana care m-a sunat să îmi solicite cererea nu s-a prezentat cine este, a spus doar că este din consiliul județean și că instituția ne face o solicitare pentru această cerere. Probabil acolo au fost prezentate sub formă politică și nu sunt de acord sub nicio formă, indiferent de ce afinități am. În momentul de față noi toți trebuie să luptăm pentru a construi.
În loc să mă ocup azi să cumpăr aparatură, trebuie să stau să…

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean: ”Am avut o discuție după ședință cu Vlad Gliga, președintele Asociației Comunitatea Noastră (VIVID), și am convenit împreună să transmită către Consiliul Județean toate documentele necesare în vederea realizării unui parteneriat. Le mulțumesc pe această cale încă o dată pentru implicarea de care dau dovadă el și cei cu care formează această echipă!”

Florin Hopșa – lider consilieri județeni PNL: De curând s-a terminat Ședința Consiliului Județean Neamț și încă nu-mi revin din șoc. Am inițiat un proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat cu Asociația…. (căreia nu-i dau numele, din respect pentru ceea ce fac), în care se prevedea și alocarea a 500.000 de lei către aceștia. Vorbim de aceeași organizație care s-a implicat cu tot sufletul în acțiunea prin care Spitalul Județean a fost dotat cu măști, containere, viziere, mănuși, dezinfectant și alte materiale sanitare.
Cu nesimțirea specifică, alianța PSD-ALDE-PMP a votat împotriva propunerii, sub motivul că nu au copie după CUI și contul bancar. Dacă aveau aceste două documente, probabil le lipsea dosarul cu șină. Sau șapca roșie.
Încă un exemplu că ceea ce face Ionel Arsene în această perioadă e populism și fanfaronadă electorală. Nu are legătură cu binele oamenilor, ci cu câștigurile lui de imagine.
Mulțumim, PSD! Astăzi ați dat, iarăși, măsura nesimțirii de care sunteți capabili!

Comunicat presă VIVID
Câţiva dintre membrii fondatori ai Asociaţiei Comunitatea Noastră din Piatra Neamţ au decis – într-o zi cu soare şi lucru de acasă – că nu pot rămâne indiferenţi la situaţia provocată de Covid-19. Ne-am reunit în online, la o discuţie de principiu, care s-a transformat mai repede decât ne aşteptam într-o strategie de lucru!
Pe 19 martie a luat naştere Vivid Neamţ, o iniţiativă comunitară, care astăzi reuneşte antreprenori, ONG-uri şi alţi binevoitori responsabili de gestionarea situaţiei provocate de COVID-19.
Am pornit prin a identifica nevoile majore din comunitatea noastră, dar şi soluţiile imediate ce pot fi aplicate. Nu ne-a fost greu să ne dăm seama că de fapt scopul nostru principal trebuie să fie acela de a sprijini cadrele medicale şi personalul de intervenție.
Demersul nu a fost și nu este asumat  politic și nici de natură să stimuleze capital de imagine personal, motiv care a atras foarte mulți donatori. Față de ei, în special, ne luăm angajamentul să păstrăm această abordare.
Echipa noastră (și nu suntem puțini) e formată din oameni faini, profesioniști în domeniile lor, entuziaști și capabili de altruism în formă pură.  Niciunul dintre noi nu a simțit nevoia să iasă ostentativ în evidență sau să-și aroge merite care aparțin eminamente unei echipe și nu unor persoane. “La cererea publicului”, lucrăm acum la un album cu membrii echipei, având însă convingerea că nu vom putea surprinde întreaga comunitate de oameni de bine care ni s-au alăturat necondiționat.
Practicăm transparența pe o valoare de preț și din respect pentru sponsori și donatori. În acest sens, se fac eforturi însemnate (zi și noapte) pentru ca pagina www.vividneamt.ro și pagina de facebook Vivid Neamt să fie permanent actualizate cu informații relevante.
Încă de la început, am trimis scrisori de înștiințare asupra demersului și de a solicita susținere către autoritățile publice județene și locale. Cu Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț am încheiat un protocol de colaborare, care are la bază o solicitare asumată de echipamente de protecție și de aparatură medicală. 

Am primit aprecieri publice de la toate instituțiile pe care le-am contactat.  Cerem în continuare colaborare și sprijin de la toate instituțiile statului, partide politice, companii, ONG-uri și persoane fizice pentru a putea trece cu bine peste această situație extrem de delicată pentru toată lumea. Este opțiunea reprezentanților autorităților publice locale și județene, indiferent de culoarea politică a acestora, dacă vor să sprijine acest demers al comunității locale. Vivid Neamț se dezice de orice acțiune care este asumată politic sau care poate construi imagine politică și poate degenera într-o acțiune conflictuală. Este într-adevăr o situație excepțională, care reclamă o mobilizare extraordinară. În niciun moment nu am criticat, am încercat să ne păstram concentrarea și să ne punem toate eforturile în slujba scopului nostru clar identificat.
Intenția noastră este, pur și simplu, de a sprijini cadrele medicale, nu de a intra în jocuri politice sau dispute de orice natura. Noi am identificat nevoile și ne-am mobilizat pentru a găsi cele mai bune și rapide soluții. Ne bucurăm că și autoritățile găsesc resurse și modalități de a acționa, suntem dornici să colaborăm pentru a trece cu bine de această perioadă dificilă
Facem un apel la bunavoința și bună credința! Știm că aveți resurse nebănuite.

S-a mărit mult volumul de muncă la VIVID, suntem bine organizați, dar nu suntem nici Zei, nici eroi și nici nu ne putem permite să fim prinși la mijloc în demersuri de natură a ne devia de la scopul declarat.
Pentru toți cei care vor înțelege acest mesaj și vor acționa în consecință, transmitem un mare gând de recunoștință și îi considerăm donatori de suflet! Pentru sufletul VIVID!

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate