Consilierii județeni liberali insistă să își facă rost de niște dosare penale

0

cjDe câteva ședințe încoace, liberalii boicotează un proiect prin care trebuie să se ia cunoștință de câștigarea unei licitații pentru administrarea unei stații de sortare și transfer a gunoiului din zona Târgu Neamț. La început au spus că nu au primit actele la timp, după aceea au lipsit, declarând în presă că nu se opun și, într-un final, astăzi, au spus ce-i doare numai că faptul că se blochează contractarea în urma unei licitații, conform legii, se cheamă abuz în serviciu și problemele sunt de natură penală.

Liberalii reclamă că cel care conduce administrarea gunoiului la Eco Neamț, Corduneanu, este de fapt și cel care deține prin interpuși firma care a câștigat contractul. Pentru că nu putem să nu fim corecți, opinia noastră este că într-adevăr consilierul județean Corduneanu conduce prin interpuși firma Rossal și credem că putem pune pe masă și dovezi în acest sens. Dar nici noi, și nici liberalii nu avem dreptul să blocăm o contractare câștigată printr-o licitație. Aceasta este atribuția instituțiilor statului, nu ne putem substitui lor și să ne facem singuri dreptate.

În opinia noastră si a multor nemțeni, punctual nu putem să nu le dăm dreptate liberalilor, dar nu pot să nu întreb de ce nu au zis ei nimic de Corduneanu cât timp a lucrat foarte bine cu Leoreanu sau cu Ștefan și spun acum? Până ieri o fi fost Corduneanu un îngeraș și de ieri s-a apucat de condus Rossal-ul prin interpuși. Sau cumva băieții de la fostul PDL nu mai mulg din banii proveniți din gunoi și brusc Corduneanu nu mai este bun?

În spatele acestui blocaj ne permitem să opinăm că se află Laurențiu Leoreanu, cel care a fost ani de zile ajutat de Corduneanu, care deținea prin interpuși nu doar Rossal-ul, ci și un trust de presă la Roman, dar acum s-a lepădat de PDL și nu mai este bun. Cu tot respectul pentru liberali și pentru demersul lor pe care îl considerăm bazat pe fapte reale, dar să descoperi în 2016 că domnul Corduneanu are treabă cu Rossal-ul când tot județul vorbește asta de 10 ani și să mai vii și în Consiliul Județean și să zici că știi asta dintodeanua și tot orașul Roman știe înseamnă că te autodenunți pentru tăinuire.

Din tot acest scandal în primul rând vor avea de suferit nemțenii din zona Tîrgu Neamț, cărora nu le mai ridică nimeni gunoiul, vor avea mari probleme și consilierii județeni PNL care se vor alege cu plângeri penale pentru abuz în serviciu și vor ajunge să plătească despăgubiri. Nu în ultimul rând, cel mai afectat va fi Laurențiu Leoreanu, căci dacă vreo instituție a statului va dovedi că sunt reale acuzațiile liberalilor la adresa lui Corduneanu atunci tare cred că primul denunț pe care îl va face individul va fi despre Laurențiu Leoreanu și al doilea despre combinația cu Salubritas-ul de la Piatra-Neamț.

Moral suntem întru totul de acord cu ce a spus consilierul județean PNL Hopșa despre Corduneanu și firma Rossal, dar legal liberalii nu aveau voie să blocheze o licitație câștigată legal și dacă e să ne dăm cu părerea până la capăt anticipăm că grupul de consilieri liberali va avea probleme de natură penală dacă acest proiect nu va trece foarte repede pentru că ilegalitatea de care este suspect Corduneanu nu justifică niciodată comiterea unei alte ilegalități cum este cea de  abuz în serviciu. Ca să nu mai spunem că firma Rossal poate cere despăgubiri Consiliului Județean și fără nicio problemă Consiliul Județean îi poate trage la răspundere pe cei care au blocat contractul.

Si încă ceva care demonstrează faptul că inițiativa contra lui Corduneanu nu este a consilierilor județeni liberali, ci a fost dictată din afara grupului lor. Când Corduneanu a fost pus șef la Eco Neamț niciun liberal nu a comentat absolut nimic, dar azi aflăm că ei știau de ani de zile de treaba cu Rossal-ul. Pai de ce nu ați spus de la început asta, domnilor liberali? Acum vă doare capul de interesul județului și acum câteva luni nu vă păsa?

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate