Conferința „România în primul război mondial – istorie şi geopolitică”, vineri, 22 septembrie

0

ASOCIAŢIA PROFESORILOR DE ISTORIE DIN NEAMŢ ( APIN), implementează proiectul Memoria identitară în județul Neamț – cercetare istorică asupra războiului de întregire”, proiect finanţat din fonduri publice, alocate  pentru activităţi nonprofit de interes general, acordate de Consiliul Judeţean Neamţ pe domeniul proiecte culturale/ creare de evenimente.

Proiectul este implementat de Asociația Profesorilor de Istorie din Neamţ în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, în perioada iunie-noiembrie 2017 şi beneficiază de o finanţare totală de 16.750 lei, din care 14.740 lei sumă asigurată de Consiliul Judeţean Neamţ şi o cofinanţare asigurată de APIN în valoare de 2.010 lei.

Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț și Inspectoratul Școlar Județean Neamț au implementat acest proiect pentru a sprijini promovarea istoriei și spiritualității nemțene, prin valorizarea cercetărilor de istorie locală ale profesorilor și elevilor cu privire la războiul de întregire națională, printr-un volum colectiv, un simpozion și o conferință, cu participarea prestigioasă a invitaților: profesori universitari, profesori de istorie din județul Neamț, profesori autori, elevi autori, reprezentanți ai autorităților județene, pregătind manifestările dedicate Centenarului 2018.

Acest proiect a fost realizat prin implicarea profesorilor şi elevilor, pornind un demers real de implicare eficientă cultural-educativă, de cercetare şi documentare.

Eveniment: Conferința „România în primul război mondial – istorie şi geopolitică”, 22 septembrie 2017, ora 14:00, Sala „Calistrat Hogaș” a Consiliului  Județean Neamț 

Conferința face parte din proiectul „Memoria identitară în județul Neamț – cercetare istorică asupra războiului de reîntregire”, proiect finanţat din fonduri publice, alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, acordate de Consiliul Judeţean Neamţ pe domeniul proiecte culturale/ creare de evenimente.

Centenar 1917-2017

Program eveniment:

  1. Susținerea conferințelor pe tema „România în primul război mondial – istorie şi geopolitică”.
  2. Simpozionul județean „Neamţul în războiul de întregire naţională – memorie şi istorie”, cu participarea profesorilor autori ai volumului colectiv de istorie locală, lansarea volumului colectiv de istorie locală:Neamţul în războiul de întregire națională – memorie şi istorie”, ediție îngrijită de echipa de proiect, pe baza articolelor de cercetare a istoriei locale și lansarea ”Jurnalului de război 1916-1919. Sergent Dumitru Platon”, ediție îngrijită de prof.dr. Mihai Lostun.
  3. Premierea elevilor autori/coautori articole pentru volumul colectiv Neamţul în războiul de întregire națională – memorie şi istorie”

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate