Conferința Națională de Psihogeriatrie

1

Aflată la a patra ediție, Conferința Națională de Psihogeriatrie are în acest an un titlu sugestiv: „Calea spre Fericirea Căruntă”. La festivitatea de deschidere au participat nume importante ale politicii nemțene, de parcă ar fi an electoral: Gheorghe Ștefan, Vasile Pruteanu, Ion Munteanu. Primarul de Piatra ne-a lămurit de ce a venit acolo: pe lângă faptul că a vrut să onoreze invitația organizatorilor, pe care-i apreciază și pe care i-a ajutat efectiv la organizare, domnul primar ne-a mărturisit că se „îndreaptă cu pași repezi” către vârsta a III-a și că din acest motiv se simte direct interesat de această conferință. Atat de interesat că imediat după discurs a și întins-o, probabil către problemele stringente ale urbei pe care o conduce. Vârsta a treia poate să mai aștepte. Șeful județului ne-a lămurit că și el a sprijinit această conferință și le-a urat un călduros „Bun venit în Neamț” participanților din afara județului.


Ion Munteanu, mai pragmatic și poate mai slobod la gură tocmai prin prisma „independenței” politice pe care se chinuie să o afișeze, a fost singurul care a remarcat participarea slabă și sala aproape goală. E drept, nu e vina organizatorilor care s-au dat peste cap ca totul să iasă bine, așa cum a remarcat și deputatul. Probabil a lăsat de dorit „mobilizarea” sau poate că, pe așa o criză, fiecare își vede problemele proprii iar vârsta a treia chiar nu mai reprezintă o prioritate pentru nimeni. Păcat. Despre conferință vă vom spune numai de bine: nume importante, probleme importante, organizare impecabilă și specialiști avizi de cunoaștere (sau de puncte de educație continuă – nu ne-am lămurit încă definitiv). Partea cu adevărat interesantă va avea loc la workshop-urile de mâine, workshop-uri a căror teme le vom prezenta aici:

1. Abordarea psiho-clinică a pacientului geriatric dificil – conf. univ. dr. Nicolae Cosmovici

2. Resemnare – Da sau Nu. Geriatria, de la stiinta la informare comunitară – prof. univ. dr. Rodica Ghiuru

3. Învățarea transgenerațională în familie – prof. univ. dr. Mariana Caluschi

4. Actualități în geriatrie și Alzheimerologie – prof. univ. dr. Constantin Bogdan

Din programul pe care organizatorii l-au pus la dispoziția noastră, am înțeles că workshop-urile vor avea loc la Trapeza Mănăstirii Văratec. Trebuie să recunoaștem, alegerea locației este una inedită. În final, amintim și noi organizatorii și sponsorii acestei ediții, pentru că nu mai sunt mulți cei care investesc în manifestări științifice și tocmai din această cauză oricine o face merită respectul și laudele noastre: Consiliul Județean Neamț, Societatea Română Alzheimer, Colegiul Medicilor din România, filiala Neamț, Universitarea Petre Andrei, Asociația Națională a Psihologilor de Familie din România, OAMGMAMR Neamț, Primăria Municipiului Piatra Neamț .Mitruț S.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. dihorul spune

    VAX! A fost un test de „sacosa electorala” esuat lamentabil. Cel mai penibil dintre toti este Munteanu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate