Conferință de presă PSD Neamț, 18.11.2016

4

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Neamț, Lumința Vîrlan și Dan Manoliu, candidați pe listele pentru Camera Deputaților, respectiv Senat, au prezentat o parte din programul de guvernare al PSD pentru următorii ani, axându-se în special pe măsurile dedicate mediului de afaceri.

„E vorba despre modul în care PSD vede relația între stat și mediul de afaceri și anume un parteneriat corect, transparent, sănătos și eficient, bazat pe predictibilitate, pe debirocratizare, pe simplificare, pe prevenție, pe relaxare fiscală și pe stimularea dezvoltării. Ceea ce propune PSD, pe lângă această abordare onestă, este înființarea unui minister special pentru mediul de afaceri, Ministerul IMM-urilor, Antreprenoriatului și Turismului. Sunt pregătite draft-uri pentru a facilita funcționarea mediului de afaceri: codul economic și codul administrativ. Aceste două coduri se estimează că vor conține toate reglemetările și nu va mai fi necesară o procedură suplimentară de lucru pentru mediul de afaceri. Calendarul de implementare a celor două coduri este de 30 de zile de la înființarea guvernului. Este extrem de important faptul că în acest program este stabilită o perspectivă legată și de forța de muncă și de ceea ce trebuie să facă sistemul de învățământ: programe de ucenicie pentru cei cu studii medii, stagii pentru absolvenți de studii superioare.”, a declarat Luminița Vîrlan, candidat PSD Neamț pentru Camera Deputaților.

„În completare pot să spun că s-a ținut cont de faptul că 99% dintre companiile românești sunt IMM-uri. Acest program este construit, în viziunea PSD, pentru întărirea clasei de mijloc. Un punct estențial este și relația stat – oameni de afaceri: îmbunătățirea sistemului online de proceduri, simplificarea sistemului de taxe (…) Pentru a crea cadrul legislativ se propune înființarea unui departament în Guvern care să asigure implementarea celor prezentate.”, a declarat Dan Manoliu, candidat PSD Neamț pentru Senat.

Mai multe detalii tehnice, în materialul video.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
4 Comentarii
 1. terente revine! spune

  este bine ca la aceasta data mai sunt persoane care mai cred in snoavele psd.poate nu se stie situatia reala din tara.ocupam locul 2 in lume la migratie.nu cred ca 400 cetateni pleaca zilnic afara din cauza conditiilor minunate create de psd.ma umfla rasul-plansul cand o vad pe tov.colonel rovana plumb cum ii da cu cresterea pensiilor si a salariilor in romania.cu milionul de locuri de munca create de guvernul ponta.faptul ca din primii o suta de agenti economici care exporta doar trei sunt cu capital autohton.exemplele pot continua.BUNA DIMINEATA JANET!!!!

 2. Vasile spune

  Oameni buni, cu ce se duce o culoare impregnata adanc(10-12 ani) ?
  Sau se da cu alta culoare peste ? Daca verificati ultimul procedeu, unii au multistrat !

 3. janet spune

  Programul PSD ma bucura nespus de mult.Sunt un mic intreprinzator si cred in acest program, cred in ROMANIA .De altfel chiar daca PSD este un partid de stinga prin actiunile implementate cit a fost la guvernare a luat in mare parte masuri de dreapta pentru cresterea economiei. De altfel este cunoscut faptul ca in toate tarile dezvoltate IMM-urile asigura cea mai mare parte din PIB, acelas lucru este si in Romania. Asa ca unele din actiunile din programul de guvernare prezentate de candidati consider ca vor fi implementate rapid, cred ca se impunea mai de mult un minister al IMM-urilor. IMM-urile asigura de fapt motorul economiei. Urez succes candidatilor si PSD. Janet.

  1. janet spune

   Aiurica. Nu am umor , nu doresti sa vezi realitatea obiectiva.Vom trai si vom vedea la anul pe timpul acesta?? care este situatia. Daca PSD va fi la guvernare va implementa cu siguranta programul pe care l-a anuntat. In opinia mea este un program fff bun, care va sprijini mediul de afaceri, precum si cel social. Sa auzim numai de bine. Doamne ajuta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate