Conferință de presă PNL Neamț, 28.10.2016

2

Dragoș Chitic: „Am venit in fata cetatenilor in iunie 2016 cu programul Piatra Neamt 2020. Eu si echipa mea de la PNL lucram pentru a transpune in practica acest program. Sunt intalniri in fiecare saptamana ale echipei , discutam, dezbatem, cautam solutii , analizam stadiul proiectelor prevazute in acest program.Colegii mei au deplasari in cartierele de care raspund, discuta cu oamenii, preiau problemele si se implica in rezolvarea lor. La stadiul partidului este un program clar de audiente in fiecare saptamana pentru fiecare cartier in parte. Pentru ca un program al unei administratii locale sa poata fi realizat are nevoie si de hotarari ale Consiliului Local . Acesta este subiectul pe care vrem sa-l punctam asatazi deoarece contatam cu totii, cu surprindere, ca alianta PSD-PMP-ALDE majoritara in Consiliul Local, in mod sistematic, se opune, fara un motiv argumentat unor proiecte de hotarai care sunt benefice pentru comunitate.

In sedinta de Consiliu Local de ieri 27 octombrie cel putin patru proiecte de hotarare au primit un vot negativ nejustificat  din partea partidelor mentionate iar efectul este blocarea dezvoltarii orasului pe anumite domenii.

Proiectul 18, initiat de colegii mei, consilierii din grupul PNL, referitor la o modificare a regulamentului public de administrare, intretinere si exploatare a parcarilor de resedinta din municipiul Piatra Neamt- despre care va vorbi d-l consilier Romel Birjoveanu

Proiectul 24, referitor la un spatiu alocat Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii Neamt, un sprijin pentru mediul de afaceri refuzat de PSD-PMP SI ALDE, amanunte va va oferi d-l Valentin Ciobanu , consilier local si om de afaceri cunoscut din Piatra NEAMT.

Proiectul 15, privitor la transmiterea in folosinta gratuita catre un ONG  a unei centrale termice dezafactate.

Proiectul 22, care se refera la un parteneriat cu Asociatia Club Sportiv Municipal Ceahlau Piatra Neamt.

Referitor la proiectul 15- este cunoscut faptul ca sunt in Piatra Neamt, in urma inchiderii sistemul de incalzire centralizat , un numar de foste centrale termice care se degradeaza sau chiar reprezinta un pericol pentru cetateni. Planul nostru este de a valorifica aceste cladiri oferindu-le o utilizare benefica comunitatii. Iata ca o dorinta din partea unei asociatii de a prelua un astfel de imobil si a il pune in valoare, fara sa il scoatem din patromoniul municipalitaii, fara o ceheltuiala din partea autoritatii locale a fost respinsa fara un argument. Interesant este ca in comisia de specialitate nr. 1 a primit aviz favorabil si totusi in plen consilierii PSD-PMP SI ALDE au dat un vot negativ. Cum doresc colegii din partidele mentionate sa rezolvam problemele orasului, sa sprijinim initiativa? Ce semnal dam catre societatea civila sau mediul de afaceri prin aceste refuzuri nejustificate?

Proiectul numarul 22 are legatura cu un subiect mult discutat, despre sportul din Piatra Neamt, stadionul local, mai exact fotbalul din Paitra Neamt. Am prezentat inca dinaintea alegerilor locale un proiect, cuprins in Piatra Neamt 2020, de relansare a fotbalului local. Nu mai amintesc etapele parcurse si care au fost punctate etapa cu etapa. Am ajuns in situatia in care am redat comunitatii baza sporiva de la stadion, am reusit sa avem din nou o echipa locala de fotbal careia i-am promis sprijin pentru a face performanta. Sunt mii de iubitori ai fotbalului in oras, sunt sute de spectatori prezenti la meciurile jucate acasa de noua echipa iar PSD-PMP SI ALDE se straduiesc sa franga aripile celor implicati in readucerea performantei fotbalistice la Piatra Neamt pe principii de corectitudine si seriozitate. Va amintiti ca s-au opus si proiectului de alocare a unor spatii necesare functionarii echipei dupa care, probabil sesizand reactiile negative ale comunitatii au revenit iat acum au comis-o din nou.

Observ ca partidele mentionate nu au inteles ca la Primaria pietreana este impelmentata starea de normalitate, ca politicul nu trebuie sa perturbe activitatea administrativa, ca fiecare consilier local trebuie sa fie liber sa voteze dupa cum ii dicteaza constiinta si in interesul comunitatii. Nu este usor de lucrar asa dar atat eu cat si colegii mei suntem decisi sa luptam pana cand ceea ce ne-am propus se va realiza. Proiectul nostru inseamna consolidarii normalitatii in administratie, obtinerea performantei administrative care sa duca la dezvoltarea orasului si la cresterea calitatii vietii fiecarui cetatean.”

Valentin Ciobanu: ”Va vorbesc astazi in primul rand ca locuitor al orasului Piatra Neamt. Am facut pasul de a candida in alegerile locale din convingere ca noi, tinerii, putem schimba ceva si inca mai cred asta. Am in schimb un gust amar cand, vad cum, sistematic, colegii de la PSD , PMP si ALDE se opun unor proiecte benefice pentru oras si pentru locuitorii lui. Este adevarat ca intr-o democratie majoritatea decide, dar asistam astazi la o  majoritate care nu face altceva decat  ignora interesul cetateanului si uita foarte repede promisiunile facute in campanie. Iar asta doar pentru a sluji unor interese marunte.

De ce spun uita promisiunile facute in campanie….? Pentru ca in urma cu doar cateva luni fiecare partid (inclusiv partidul de stanga) trambita de cum va sustine mediul de afaceri, de cum va crea oportunitati pentru intreprinzatori, iar acum? Folosesc majoritatea creata pentru interesul exclusiv politic pentru a pune bete in roate tuturor initiaivelor venite in sprijinul intreprinzatorilor.

Si eu sunt om de afaceri/ sau intreprinzator si stiu cum este sa te lovesti de un sistem birocratic, stiu cat de greu este sa supravietuiesti pe piata.

Proiectul respins ieri de majoritatea PSD+PMP+ALDE se referea la transmiterea in folosinta gratuita a unui spatiu din incinta Complexului Mall Forum Center catre Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Neamt. De ce? La aceasta intrebare ar trebui sa raspunda colegii din Cosiliul Local care au votat impotriva.

Voi sustine intotdeauna proiectele care creaza oportunitati mediului de afaceri.

Venim in campanie cu propune propuneri inovatoare privind sustinerea mediului de afaceri local, iar cand vine vorba de o hotarare de tipul celei de ieri, votam impotriva. Pe cine deranja PIMM-ul? Eu sunt convins ca astfel de structuri ar trebui sa fie o voce puternica in orice comunitate pentru ca ei  stiu problemele mediului de afaceri si care pot fi un liant permanent intre mediul de afaceri si administratie. Daca mediul de afaceri simte ca este tratat cu respectul cuvenit si este luat in considerare in mod real, atunci sunt convins ca vor veni si ei catre administratie cu propuneri pertinente si rezonabile care sa aduca puls valoare ambelor parti.

Avem nevoie de un mediu de afaceri consolidat, avem nevoie de intreprinzatori, avem nevoie ca tinerii sa aleaga sa ramana in Piatra Neamt si de ce nu o parte dintre ei sa devina antreprenori, iar un astfel de organism cum este PIMM le-ar putea oferi informatii si suport.

De aceea, alaturi de echipa liberala, alaturi de colegii mei si de domnul primar Dragos Chitic noi vom continua sa sustinem proiectele care duc la dezvoltarea orasului nostru.”

Bîrjoveanu Romel: ”Proiectul inițiat de noi, consilierii PNL și respins de alianța PSD-PMP-ALDE, a urmărit stoparea unui abuz (din punctul nostru de vedere).  Adică suspendarea blocării autoturismelor care parchează pe un loc de parcare administrat de Parking, dar necontractat.

Îmi pare rău că domnii consilieri PSD –PMP –ALDE nu votează după propria conștiință.

Adică, una discutăm la ședințele pe comisii, unde, spre exemplu a fost dat aviz pozitiv proiectului nostru și alta se întâmplă în plenul ședinței, unde se votează împotrivă.

Acum, este de notorietate că înainte de orice ședință a CL, alianța PSD-PMP-ALDE merge să-și ia lumină de la etajul 2 al unei clădiri administrative. Acolo se hotărăște ce trece și ce pică. Deci totul are un interes politic și nu unul administrativ sau orientat către nevoile cetățeanului.

La fel de interesant este și răspunsul pe care l-am primit de la concucerea Parking, după ce, în calitate de consilier local, mi-am permis să întreb pe ce sunt cheltuiți banii oamenilor din Piatra Neamț care își plătesc parcările de reședință.

Stupoare! În primă fază a trebuit să aștept 30 de zile, deși nu am făcut solicitarea pe Legea 544, după care, în câteva rânduri, mi s-a explicat că salariile angajaților nu pot fi date publicității și mai mult decât atât, sumele și contractele de schiziții și sponsorizări nu fa obiectul interesului public, fiind confidențiale și exceptate de la accesul liber al cetățeanului, inclusiv consilier local.

Cu alte cuvinte, Consiliul Local înființează firma, îi dă obiect de activitate, îi dă spre folosință toate parcările de reședință din oras, îi aprobă bugetul, dar nu poate afla pe ce se cheltuie banii.

Și vreau să vă spun că doar din 2008 până în prezent, discutăm de încasări ale societății Parking de 100 miliarde, adică mai bine de 2 milioane Euro.

Ca să vedeți că nu există nici limită și nici bun simț, PMP-ul tocmai și-a instalat un nou director la Parking.

În ceea ce ne privește, ne vom continua proiectul de a aduce parcările la primărie iar banii cetățenilor la Direcția de taxe și impozite, nu în conturile unei societăți aflate pe minus.”

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Privitor spune

    Bla-bla-auri lipsite de substanta, iar scroafa ii moarta in cotet.

  2. anonim spune

    „Normalitate in administratie”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate