Conferință de presă la Primăria Piatra-Neamț: probleme și soluții

3

Luni, 2 noiembrie, a avut loc la sediul Primariei Piatra Neamt o conferinta de presa sustinuta de catre Primarul Dragos Chitic, Viceprimarul Vasile Popescu, Adiministratorul Public Bogdan Puscasu si Secretarul Municipiului Florin Fecic.
Prima tema a conferintei de astazi a reprezentat-o „Proiectul taxelor si impozitelor locale pe anul 2016”, proiect ce a fost postat pe site-ul institutiei ‘primariapn.ro’ in data de 20 octombrie. „La stabilirea acestui proiect au stat la baza urmatoarele principii: taxe si impozite nemajorate, respectarea Codului confpresaprimariefiscal si fonduri la bugetul local la nivelul anului 2015″, a declarat primarul Dragos Chitic. Avand in vedere intrarea in vigoare din ianuarie 2015 a unui nou Cod fiscal care prevede anumite limite minime pentru taxele si impozitele locale, dar si introducerea unui nou impozit, cel pe terenurile ocupate de constructii, municipalitatea pietreana a avut in vedere pastrarea acestora la un nivel apropiat de cel minim admis de lege si pastrarea si pentru anul 2016 a bonificatiei de 10% pentru plata pana la data de 31 martie a intregului impozit pe teren sau cladiri. De asemenea concesiunile si inchirierile raman la acelasi nivel.
Repartizarea locuintelor ANL a reprezentat cea de-a doua tema a conferintei, viceprimarul Vasile Popescu anuntand ca se va mai face o sesiune de depunere si actualizare a dosarelor ANL anul acesta datorita faptului ca toate solicitarile eligibile de locuinte au fost onorate. In total anul acesta au fost repartizate 244 de unitati locative, din care 146 de locuinte ANL in cartierul Speranta.
City Managerul Bogdan Puscasu a tinut sa precizeze faptul ca selectia de oferte organizata de Primaria Piatra Neamt pentru refinantarea unui credit este realizata tocmai pentru a evita riscul ca municipalitatea sa fie executata silit. Este vorba de o refinantare si nu de contractarea unui nou imprumut, iar datoria publica va ramane aceeasi.
Pregatirile facute de catre municipalitate pentru sezonul rece a reprezentat ce-a de-a patra tema a conferintei de presa. Societatile care se vor ocupa in acest sezon de deszapeziri sunt Salubritas pentru aleile pietonale si pietele publice si Publiserv pentru strazi. In acest sens Publiserv are pregatite cele 11 utilaje, iar Salubritas a suplimentat cu 8 persoane numarul angajatilor, avand pregatite 3 utilaje specifice si 4 freze manuale. Exista asigurat stocul minim de sare, nisip si clorura de calciu si sunt semnate contractele de suplimentare a acestui stoc in cazul in care situatia o va impune. De asemenea este intocmita o lista suplimentara de utilaje si forta de munca ce pot fi folosite in situatii extreme. In ceea ce priveste asistenta sociala, este deja functional adapostul de noapte din cartierul Speranta unde pot beneficia de cazare si hrana 20 de persoane.

In finalul conferintei, primarul Dragos Chitic a amintit si de o noua lucrare demarata de municipalitate, cea de refacere a fatadelor blocurilor.
,,Aceasta investitie a fost adaugata in Agenda de lucrari pentru anul 2015 in urma numeroaselor solicitari venite de la cetateni. Ne dorim ca intr-o prima etapa sa demaram refacerea fatadelor a 7 blocuri ce necesita interventie urgenta, respectiv: blocurile 7, 9, 10 si 11 de pe bulevardul Dacia, blocul turn – Ozana, blocul 10 de pe bulevardul Decebal si blocul H4 din Pta Mihail Kogalniceanu. Costurile lucrarilor vor fi suportate din taxa edilitara incasata de municipalitate si intentionam ca anul viitor toate blocurile care necesita asemenea lucari sa fie refacute” a declarat primarul Dragos Chitic.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. ioana spune

  Si refacerea fatadelor va fi insotita si de anvelopare? Si daca da, se va face cu polistiren normal, care arde la fel de normal?

 2. FLORIN spune

  Alooo,toti cei care sunteti la Primarie in frunte cu Chitic si a-ti fost participanti activi sau inactivi la jaful care a distrus orasul Piatra Neamt …..aloo,trebuie sa plecati!

  Trebuie sa multumiti faptului ca traiti intr-un stat mafiot unde justitia este facuta de lichele si oameni corupti si de aceea inca mai sunteti in libertate.

  Nu ne intereseaza mizeriile pe care le promiteti.

  Sunt banii nostri .Din taxele si impozitele noastre.

  Nu ne faceti nici o favoare.Sunteti platiti sa le faceti.

  Nu le-ati facut pina acum pentru ca v-ati ocupat numai sa ne furati banii.

  V-a reusit pentru ca nu exista justitie ci doar o cloaca de lichele pe care le-ati mituit sa inchida ochii

  Gata.

  S-a terminat.

 3. Stefan spune

  O intrebare pt dl Chitic:de ce trebuie sa plateasca „taxa edilitara„ si cei care nu beneficiaza de refacerea fatadelor:locatarii de la case, posesorii de spatii comerciale, etc.? Conform legii , taxele speciale se folosesc doar in scopul pentru care au fost colectate..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate