Conferinţa de deschidere a Proiectului “Promovarea medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă”

0

Conferinţa de deschidere a Proiectului “Promovarea medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă”

Ministerul Justiţiei organizează la Bucureşti, în perioada 21-22 septembrie 2011, Conferinţa de deschidere a Proiectului “Promovarea medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă”, finanţat de către Comisia Europeană prin Programul Specific „Justiţie civilă”.


Proiectul are drept scop promovarea medierii în cauzele cu elemente de extraneitate prin organizarea de sesiuni de formare profesională pentru judecători, mediatori, reprezentanţi ai instituţiilor centrale din Statele Membre partenere, elaborarea unui ghid de bune practici pentru specialiştii în domeniu, precum şi prin distribuirea unor broşuri de informare către publicul larg, în scopul explicării procedurii medierii în cauzele cu elemente de extraneitate.

La conferinţa de deschidere vor participa aproximativ 50 de invitaţi: judecători, mediatori, reprezentanţi ai instituţiilor partenere – Consiliul de Mediere, Ministerul Justiţiei din Olanda, Ministerul Justiţiei din Bulgaria, Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, Asociaţia Europeană a Judecătorilor care sprijină medierea – GEMME, Organizaţia MIKK din Germania, cât şi ai coordonatorului, Ministerul Justiţiei.

Agenda evenimentului cuprinde prezentări ale unor teme de interes, precum: experienţa statelor partenere şi a altor State Membre în implementarea Directivei 2008/52/CE privind medierea, rolul medierii în cauzele transfrontaliere în materie civilă în lumina Regulamentului  Brussels II bis (Regulamentul Consiliului nr. 2201/2003) şi a Convenţiilor de la Haga din 1980 şi 1996, Directiva 2003/8/CE privind asistenţa judiciară menită să faciliteze medierea în cauzele cu element de extraneitate etc.

BIROUL  MASS-MEDIA al Ministerului Justitiei

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate