Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”

0

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Neamţ organizează – în data de 5 mai 2012 – faza regională a Concursului Naţional de dans modern şi tradiţional „Împreună pentru viitor”. Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi va avea loc la sala „Calistrat Hogaş” a Consiliul Judeţean Neamţ, începând cu ora 11,00.

Concursul este iniţiat de Ministerul Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului şi se adresează unităţilor de învăţământ care desfăşoară activităţi în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară.

Acţiunea Comunitară este o activitate voluntară care implică stabilirea unei legături între licee, pe de o parte, şi centre şcolare pentru educaţie incluzivă, şcoli speciale, centre de plasament şi instituţii, locuinţe sociale şi centre de zi şi spitale – pe de altă parte.

SNAC este un program coerent şi coordonat de activităţi desfăşurate cu regularitate şi care antrenează voluntari şi copii cu nevoi speciale, aflaţi în situaţii de risc sau în dificultate.

Nota specifică a acestui concurs este dată de faptul că fiecare echipă este formată – în mod egal – din elevi voluntari proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul SNAC (Strategia Naţională  de Acţiune Comunitară) şi elevi beneficiari (doar elevi cu un certificat de încadrare în grad de handicap). Numărul membrilor unei echipe este de minimum 8 şi maximum 12.

La acest concurs participă formaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ. Concursul are două secţiuni: Dans modern şi Dans tradiţional; fiecare judeţ participă cu câte două echipaje, câte unul pentru fiecare secţiune. Din partea judeţului Neamţ participă trupa de dans tradiţional Hora, alcătuită din elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roman şi elevi voluntari de la Grupul Şcolar    “Vasile Sav” Roman, coordonată de doamnele profesoare Mihaela Bob şi Minodora Lemnaru. La secţiunea dans modern, judeţul Neamţ va fi reprezentat de trupa Select dance alcătuită din elevi de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Tîrgu Neamţ şi elevi de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Tîrgu Neamţ, coordonată de doamna instructor de educaţie Luminiţa Acozmulesei.

Juriul este alcătuit din profesori de dans,  elevi voluntari, reprezentanţi ai judeţelor participante în concurs – dar care nu vor vota în momentul în care evoluează echipajele din judeţul pe care îl reprezintă. Preşedintele juriului este doamna Inspector şcolar general, prof. Georgeta Luminiţa Vîrlan.

Activităţile din cadrul SNAC urmăresc să ofere oportunităţi şi şanse egale tuturor copiilor, beneficiarii direcţii fiind copii cu dizabilităţi, copii cu dificultăţi de învăţare şi adaptare şcolară şi socială, copii/tinerii/adulţii din categorii vulnerabile şi ca beneficiari indirecţi voluntarii, comunitatea, societatea.

Prof. Meda Ştirbu

Inspector de specialitate

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate