Concursul și expoziția de arte plastice pentru copii „Dr. Sorin Ciobanu”, ediția a IV-a

În perioada 3-10 iunie 2019, pe simezele Sălii Cupola a Bibliotecii Județene „G.T.Kirileanu” vor fi prezente lucrările participante la CONCURSUL ȘI EXPOZIȚIA DE ARTE PLASTICE PENTRU COPII „DR. SORIN CIOBANU”, EDIŢIA a IV-a, 2019,  PIATRA-NEAMŢ.

Desenele, lucrările de pictură și de grafică ce alcătuiesc expoziția au fost realizate cu măiestrie de copii și tineri cu vârste cuprinse între 6-19 ani, de la școli gimnaziale (Sc. Gimn Nr. 2, Sc. Gimn. Nr. 3, Sc. Gimn. „E.Cuza”, Sc. Gim. „N.Albu”, Sc. Gimn. „D.Cuciuc”, Sc. Gimn. Nr 1, Sc. Gimn. Borlești, Sc. Gim. „N.Buleu” Mărgineni, Scoala Gimn. Hoisești  etc.) și licee din oras (C.N. „P. Rares”, C.N. „C. Hogaș”, C.N. de Informatică, Liceul de Artă „V.Brauner” s.a.) de la cluburi de pictură din cadrul unor ONG-uri si de la Palatul Copiilor din Piatra-Neamț.

Expoziția reunește cele mai reușite creații ale copiilor, selectate atent de un juriu exigent format din profesori de arta plastică, bibliotecari și muzeografi, juriu condus de doamna doctor Mariana Ciobanu, cea care oferă și premiile concursului. Lucrările au fost structurate și evaluate în funcție de cele trei nivele de vârstă și experiență: nivel primar – clasele 0-IV (0-10 ani), nivel gimnazial – clasele V-VIII (11-14 ani) și liceal – clasele IX-XII (15-19 ani). Se vor acorda diplome și medalii pentru premiile I,II, III si mențiuni. Talentul, creativitatea si determinarea vor fi celebrate printr-un  Premiul Special pentru fiecare categorie de vârstă, în valoare de 500 ron.

Toti elevii care au trimis lucrări, chiar si cei care nu au lucrări expuse, din cauza spațiului pentru panotare redus, vor primi diplome de participare.

          Vernisajul va avea loc marți, 4 iunie, începând cu ora 17:00 . 

„Manifestarea se dorește a fi o acțiune culturală dedicată copiilor, realizată anual, în preajma zilei de naștere a celui care a inspirat această Expoziție-Concurs, o celebrare prin lucrările micilor artiști a excelenței în artele vizuale, precum si a personalității medicului Sorin Ciobanu, Doctor în știinte medicale (imagistică medicală), un mare iubitor de pictură, de natură, de frumos si un susținător fervent al copiilor și al artei acestora, plecat din păcate dintre noi de curând, mult prea devreme, spre o lume mai colorată și mai bună. ”, a transmis  prof. Cristina Petrariu,  președintele Asociației culturale „Arte. Ro”.                                                                       

  •   Asociatia culturala „Arte. RO”, Dr Mariana Ciobanu, Membru de Onoare

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate