Concursul de artă stradală vizuală A.S.T.A. – ediția a III-a, sâmbătă, 2 septembrie, la Piatra-Neamț

0

Asociația pentru Dezvoltare și Inovare în Europa (A.D.I.E.) organizează, sâmbătă, 2 septembrie, în Ștrandul Piatra-Neamț, ediția a III-a a Concursului de artă stradală vizuală „A.S.T.A. – Arta Stradală Talent Anonim“, începând cu ora 13:00. Evenimentul se va desfășura cu sprijinul Consiliului Județean Neamț.

Concursul de artă stradală – graffiti a debutat în oraș acum doi ani, desfăsurându-se în parcarea hotelului Central Plaza, având un real succes atât din punct de vedere al concurenților participanți, aceștia venind din alte orașe, dezvăluindu-ne talentele și frumusețea artei urbane, cât și al publicului numeros, prezent la eveniment. Graffiti-ul este un mesaj profund în strânsă legătură cu viața și cultura urbană, manifestându-se sub formă de artă vizuală de dimensiuni mari, realizat cu ajutorul spray-urilor.

Ediția a III-a va avea ca temă de bază „CREATOR“ și concurenții vor trebui să o surprindă în propriile creații. Din schițele primite de la concurenții selectați, ei provenind din diferite regiuni ale țării, reiese că sunt extrem de talentați și asta este o certitudine că vor realiza lucrări deosebite.

Anul acesta juriul va fi compus din concureții câștigători ai primelor ediții: Biduk și Pulsar – doi artiști stradali din Iași, împreună cu echipa A.D.I.E. Cei doi artiști stradali ieșeni vor realiza în cadrul evenimentului lucrări de street art – graffiti, care vor putea fi urmărite de către toți cei prezenți la eveniment.

Un moment special creat în cadrul evenimentului se va înregistra la apariția lui Zoltan Martonoș, artist stradal din Cluj-Napoca, tânăr care s-a remarcat la concursul național „Românii au Talent“ cu o altă abordare a mesajului de street art. La Piatra-Neamț, acesta va realiza lucrări rapide de artă stradală de dimensiuni mici și cu o altă tehnică de lucru.

Primul MURAL în Piatra-Neamț, lucrare street art de mare dimensiune, va fi realizat pe malul Cuiejdului, după finalizarea concursului. Muralul va fi creația celor doi artiști din Iași, care vor lucra timp de câteva zile, pe o suprafață de aproximativ 170 de metri pătrați.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate