Concurs de fotografii in cadrul proiectului ATRIUM pentru promovarea arhitecturii comuniste

1

In cadrul proiectului ATRIUM – Arhitectura Regimurilor Totalitare in secolul al XX-lea in Managementul Urban, proiect finantat prin Programul European de Cooperare Transnationala, se va organiza un concurs de fotografii adresat publicului larg, care are ca scop promovarea arhitecturii apartinand regimului comunist.

 Municipalitatea Forli, partenerul lider al proiectului ATRIUM si Provincia Forli-Cesena in calitate de partener in cadrul proiectului, au lansat deja concursul “Totally Lost”-“Complet pierdut”, o provocare pentru pasionatii de filme si fotografii – o explorare europeana care vizeaza descoperirea, inregistrarea si fotografierea elementelor de patrimoniu arhitectural din timpul regimurilor totalitare.

Participarea la concurs este gratuita, fiind deschisa tuturor persoanelor interesate.

Fotografiile sau clipurile video trebuie sa imortalizeze cladiri comuniste care fie au fost abandonate, fie sunt inca in folosinta, intr-una din tarile partenere din cadrul proiectului ATRIUM. Acestea pot reprezenta: uzine, institutii, locuinte, monumente, locuri de propaganda, cladiri guvernamentale, etc., toate construite in timpul regimului totalitar – comunist. Clipurile si fotografiile inscrise in concurs trebuie sa fie originale si sa surpinda intr-un mod cat mai clar obiectivele alese, orice tehnica de fotografiere fiind permisa.

Clipurile sau fotografiile se vor trimite in fomat digital, impreuna cu formularul de inscriere, pana la data de 21 Martie 2013 la adresa:  totallylost@spaziindecisi.it sau prin posta la adresa: Spazi Indecisi – Via Brando Brandi 9/b –  47121 Forlì (Italia).

Lucrarile castigatoare vor fi selectate de catre un Comitet Stiintific format din reprezentanti la nivel international din cadrul proiectului ATRIUM, istorici in arhitectura, fotografi profesionisti, alaturi de Asociatia Spazi Indecisi.

Lucrarile selectate vor fi expuse in cadrul expozitiei “Totally Lost” -“Complet Pierdut” ce va avea loc intr-o cladire fascista in Forli – Italia, in luna iunie 2013, urmand ca mai tarziu sa apara in toate celelalte orase participante in cadrul proiectului ATRIUM.

Filmele si fotografiile vor fi publicate in catalogul expozitiei care va fi distribuit tuturor fotografilor selectati.

Pentru a citi regulamentul concursului, termenii si conditiile de inscriere si pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la: office@centruldepelerinaj.ro sau accesati www.centruldepelerinaj.ro,  www.atrium-see.eu si www.spaziindecisi.it.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. marius spune

  Da’de ce nu s-ar face un concurs de fotografii cu viloaice si case de vacanta capitaliste ?
  Uite-al dracu’palatul luvru,pentagonul,buckingamul,palatele nobilimii franceze si engleze is toate frumoase si de bun simt,pe cand ce s-a construit in iepoca,de asa zisa trista amintire sunt barbarii.
  Mamaaaaa si cati se vor gasi sa ma contrazica,c-asa-i de bon-ton. Sa condamni comunismul.
  McCarthy,n-ai murit,badie….Sau….n-ai trait….degeaba.
  Vanatoarea de vrajitoare continua.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate