Concluzii după dezbaterea privind modificarea programei școlare de gimnaziu

0

După dezbaterea de luni, 16 februarie, între experții din învățământ, reprezentanții profesorilor, elevilor și ai sindicaliștilor, s-a ajuns la concluzia că varianta a doua de plan-cadru pentru gimnaziu este cea mai bună opțiune.
„A doua variantă de plan-cadru evidențiază optiunea pentru întărirea studiului științelor naturii și tehnologiei în gimnaziu și promovează debutul timpuriu al unor discipline din domeniul științelor (fizică și chimie)”, a declarat directorul Institutului de Țtiinte ale Educației (ISE), Ciprian Fartusnic.plan

Principalele propuneri rezultate în urma dezbaterii au fost: păstrarea celor cinci ore de limbă română la clasa a V-a, consiliere la școală, introducerea educației sexuală si punerea accentului pe științe.

Iată ce prevedeau celelalte două variante. Prima variantă de plan cadru propunea reducerea numărului de ore la clasa a V-a pentru tranziția mai usoară de la învățământul primar la cel gimnazial, iar cea de-a doua variantă încerca reechilibrarea distribuției orelor alocate pentru istorie și geografie și introducerea obligatorie a unei ore pe săptămână de opțional integrat.
Totuși, participanții, au votat în procentaj de 39,7% varianta a doua. Procentajul obținut de celelalte două variante a fost: 19,4%-prima variantă și 27,4%-a treia variantă.

sursa www.portalinvatamant.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate