Comunicat oficial din partea CJ: Cazul tragic inregistrat la Maternitatea Spitalului Judetean

0

Cat priveste eventuala implicare a conducerii CJ Neamt in clarificarea cauzelor care au dus la decesul respectivei mame, este de subliniat faptul ca subordonarea acestui spital Consiliului Judetean este una pur administrativa. Preluarea unitatii sanitare de catre administratia judeteana nu schimba cu nimic protocoalele si reglementarile medicale si juridice existente.

In aceste conditii, presedintele Pruteanu urmareste acest caz in limita prerogativelor legale. “Astept si eu, la fel ca opinia publica finalizarea anchetelor si verificarilor care vor fi facute de Parchet, de Colegiul medicilor, de Spitalul Judetean. Daca vor fi gasiti vinovati, acestia trebuie sa raspunda intr-un fel sau altul pentru ca nu e normal ca in loc de bucurie sa fie tristete, in loc sa aduci un nou-nascut de la spital sa aduci mama in sicriu. Dar tocmai pentru a nu vicia rezultatele acestor verificari realizate de specialisti, Consiliul Judetean nu-si va depasi atributiile”, a precizat Vasile Pruteanu.


In continuare, conducerea Consiliului Judetean Neamt reaminteste ca si institutiile subordate administrativ (Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Neamt, Biblioteca Judeteana, Directia de Protectie a Copilului, Centrul de Cultura si Arte, Spitalul Judetean) au obligatia de a asigura, in conformitate cu prevederile Legii 544 cu privire la informatiile de interes public transparenta decizionala si informarea opiniei publice. Acolo unde aceasta responsabilitate nu este desemnata, prin fisa postului, unor angajati, purtatorii de cuvant sunt chiar directorii acestor institutii.

CJ Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate