Comunicat de presă – Liviu Harbuz

0

Legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite este un act normativ care face dreptate românilor hărțuiți de bănci.

În calitate de co-inițiator al Legii privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite, salut susținerea de care acest act normativ s-a bucurat la votul final, o susținere venită din partea tuturor forțelor politice. Consider că România are nevoie de o legislație care să pună capăt abuzurilor la care sunt supuși constant cetățenii care, din motive independente de ei, ajung în situația de a fi executați silit și care se trezesc că pe lângă bunul cu care au girat la obținerea creditului, pierd tot ce au agonisit o viață întreagă.

Am încredere că legea votată în Parlamentul României va fi promulgată de către președintele Klaus Iohannis și asist cu dezgust la presiunile publice făcute din partea instituțiilor bancare, instituții private care nu au fost niciodată alături de români, nici în cele mai negre perioade de recesiune economică, profitând de fiecare prilej pentru a crește nejustificat dobânzile și comisioanele (a se vedea nenumăratele procese câștigate de către debitori), pentru a specula situațiile disperate ale celor pe care în urmă cu câțiva ani i-au creditat cu prea multă ușurință.

În final, îmi exprim speranța că actul normativ profund social privind darea în plată a unor bunuri imobile va deveni legea pe care românii o așteptau din partea noastră, ca parlamentari, ca un răspuns la situația disperată cu care se confruntă prea mulți dintre cei care au luat împrumuturi bancare înainte de criză, în special cei cărora li s-au vândut creditele în franci elvețieni, cea mai mare înșelătorie financiară din ultimii ani.

Liviu Harbuz,

Deputat

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate