Comuna Urecheni

0
Comuna Urecheni
Comuna Urecheniurecheni

Comuna Urecheni se afla la extremitatea de NE a judetului Neamt, invecinandu-se: la nord cu comuna Timisesti, la nord-est, de-a lungul cursului raului Moldova, cu judetul Iasi, la sud si sud-est cu comuna Pastraveni, iar la vest cu comuna Petricani.
Comuna se afla pe traseul drumului judetean DJ 155i la 20 km de orasul Targu Neamt si la aceeasi distanta de Hanul Ancutei.
Comuna Urecheni este atestata documentar la 14 iulie 1451, intr-un document prin care Bogdan Voievod, tatal lui Stefan cel Mare, intarea boierului Zianca, mai multe sate intre care „pe Topolita Uricheni”. Satul Urecheni, insa, e mai vechi, chiar daca documentar nu putem dovedi existenta lui decat de la 14 iulie 1451.
Comuna are o suprafata totala de 2995 ha, din care: suprafata agricola 2713 ha (arabil – 2358 ha, pasune – 310 ha, faneata – 7 ha, vii – 4 ha si livezi – 34 ha) si suprafata neagricola 282 ha.
Comuna are o populatie de 4.457 locuitori.
Printre obiectivele turistice din zona se numara schitul „Sf. Ioan Iacob”.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate