Comuna Dămuc se mișcă

8

După ce anii trecuți am avut o serie de articole mai mult decât critice la adresa comunei Dămuc și a primarului, iată că acum vă putem spune că ceea ce criticam noi a început să se rezolve și lucrurile au început să capete contur. Aflându-ne în comuna Dămuc, am nimerit în prima zi de Paști la un eveniment organizat de comunitatea baptistă la Centrul Cultural „Daniel Bucur” din comună, eveniment la care participa si primarul Anton Covasan un lucru de apreciat. Am fost plăcut surprinși să constatăm că Anton Covasan, ortodox, este un primar al tuturor locuitorilor din comună, îndemnând oamenii să șteargă barierele religioase dintre ei și să se înțeleagă indiferent de alegerile pe care aceștia le fac. „Îmi pare rău când văd la unii semeni ai noștri cruci de aur la gât și în interior sunt ruginite.”, a declarat primarul Anton Covasan la evenimentul de duminică.

De asemenea, la acest eveniment a fost prezent și pastorul Andrew Upton, sosit la Dămuc tocmai din Anglia. Andrew Upton este pastor la o biserică din Leicester, comunitate engleză ce colaborează foarte bine cu comunitatea baptistă din Dămuc și Bicaz de mai bine de 10 ani. „Comuna este minunată, zona rurală de aici este foarte frumoasă, oamenii sunt foarte primitori, iar mâncarea este fantastică. Îmi face plăcere să revin, avem o relație specială cu bisericile de aici și e minunat să mă reîntorc la Dămuc.”, a declarat pastorul Andrew Upton despre comuna „păstorită” de Anton Covasan.

covasanComuna Dămuc este străbătută de la nord la sud de DJ 127 A, desprins din localitatea Bicaz – Chei din DN 12 (C) Bicaz – Gheorgheni, drum care trece prin Cheile-Bicazului, aflate la doar câţiva kilometri de comuna Dămuc. În timpul administrației primarului Anton Covasan, în comuna Dămuc s-a demarat asfaltarea acestui drum, DJ 127 A, un lucru bun, mult așteptat de locuitorii comunei Dămuc, dar mai ales de cetățenii din Huisurez pentru a scoate lumea din praf și a avea condiții civilizate de trai. Acest proiect a fost posibil cu implicarea primarului Anton Covasan, după  ani de insistențe la forurile superioare.

„Sunt român, sunt patriot și gândul meu este să fac ceva pentru oameni. Drumul județean cred că e visul tuturor dămucenilor. A fost o luptă mare, dar cu sprijinul Consiliului Județean încep lucrările. Sper până la alegeri să avansăm foarte mult. Drumul e pe calea cea bună, va fi asfaltat până la Șugău. Avem toate promisiunile. Plus că pe OG28 am asfaltat vreo 4.5 km de drum. Drumul nu este finalizat în totalitate. Urmează să turnăm și partea de uzură a asfaltului.”, a detaliat Anton Covasan despre lucrările la DJ 127 A.

De asemenea, repararea drumurilor comunale a fost o necesitate pentru locuitorii comunei Dămuc, fapt realizat în paralel cu recondiționarea podurilor, realizarea de ziduri de sprijin, achiziționarea de microbuze șoclare, utilaje, amenajarea unui teren de fotbal, a stațiilor de autobuz.

Nu în ultimul rând, s-a investit în educație, în crearea unor relații cu UE și SUA, în sănătate și în îmbunătățirea condițiilor de trai ale persoanelor fără posibilități. Proiectele de viitor ale primarului Anton Covasan vor fi prezentate cu ocazia lansării candidaturii sale, pe 29 mai.

„Vreau să fac multe lucruri pentru dămuceni și vreau să dezvolt zona asta din punct de vedere turistic. Acesta este visul meu. Alte șanse nu avem. Sursele de venit erau înainte lemnul, creșterea animalelor. Din păcate, acestea sunt pe cale de dispariție. Pentru a dezvolta zona din punct de vedere turistic e nevoie de infrastructură solidă. Potențial avem, suntem vecini cu Lacu Roșu, avem toate premisele să ne dezvoltăm. Cred în turismul rural.”, a încheiat Anton Covasan.

Mai multe detalii puteți vedea pe site-ul comunei Dămuc, www.comunadamuc.ro, bine administrat de primărie și actualizat cu ultimele informații.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
8 Comentarii
 1. Bogdan spune

  Am trimis un comentariu, de ce nu-l publicați?
  Să înțeleg,…, ce, poate cât?

  ADMIN: Ati trimis dumneavoastra ceva …poate …dar incercati sa folositi o singura identitate ca sa nu aveti surprize pe care sa le denumiti dupa aia cenzura….

  1. Bogdan spune

   Iata acel …ceva… pe care sper ca o sa-l publicati macar acum:
   Spuneam ca il felicit pentru faptul ca jignit ortodoxia in cea mai mare zi a ei „Învierea Domnului”, el care se numeste ortodox, si ca am regretul ca nu pot sa-i ofer o cruce de aur pe masura meritelor dumnealui.

   ADMIN: Mai nesimtitule tu nu intelegi nimic ? Din cauza celor ca tine se duce lumea asta de rapa. Sa fii un adevarat ortodox sau crestin inseamna sa respecti semenii tai indiferent de religia din care fac parte. Eu sunt ortodox si asa raman dar asta nu inseamna ca celelalte religii crestine trebuie hulite imbecilule ! De asta ti s-a sters somentariul anterior dar daca tu insisti sa fii imbecil … na ca ai primit raspuns.

   1. Bogdan spune

    Vă rog să mă contactati, ca să vedeti cu cine ați vorbit. Probabil așa i-ați fi răspuns si Părintelui Iustin. Semnează un Preot ortodox „Imbecil” care se va ruga pentru dumneavoastră. Toți preoții de pe valea acesta cu care am discutat au fost indignați de articol. Dar eu am avut curajul să mă bag în glodul dumitale. Halal vocabular…

    ADMIN: Cu atat mai grav este daca sunteti preot. Vai de capul crestinismului cu preoți ca dumneavoastra. Ar trebui sa fiti ultimul care isi judeca semenii indiferent din ce religie fac parte acestia. Treceti multele de la Damuc si veti vedea numai catolici, treceti oceanul si veti da numai de baptisti, mergeti in partea raba si veti da de musulmani … toti sunt lasati pe acest pamant de Dumnezeu si Dumnezeu e singurul care judeca oamenii din punct de vedere religios … cine va da dreptul dumneavoastra, un preot infatuat, sa va judecati semenii … vai de capul nostru … de asta vine din ce in ce mai putina lume la Biserica … preotii incep sa gandeasca ca pe vremea Cruciadelor cand in numele credintei se omora si se viola … sa va fie rusine.
    Oricand vin sa fac un interviu filmat cu dumneavoastra sa vada toata lumea un preot care isi judeca semenii …. trebuie doar sa ma sunati … 0765.234891
    PS: Cand mai spuneti Tatal nostru …sariti peste pasajul cu ” Si ne iarta noua gresalele noastre Precum si noi iertam gresitilor nostri” deoarece vad ca nu iertati nici pe primar nici pe baptisti …

    1. Bogdan spune

     Dumnezeu să vă ierte! Si să vă dea gânduri să apărați credința pe care o aveți.

    2. Bogdan spune

     Iertați si Dumnezeu să vă ierte. Aveți dreptate. Sunteți liber să luați orice decizie. Toate cele bune. Ortodoxia este vinovată de cruciade, violuri… Mi le asum. Iertați încă o dată. Să știți că îmi este si rușine. Iar când voi rosti Tatăl nostru așa voi face, voi rosti varianta sugerată. Aveți dreptate, îmi cer si a treia oară iertare. Asta înseamnă că nu am nimic nici cu dumneavoastră, nici cu domnul primar. Când mă voi întâlni cu dumnealui îi voi cere iertare.

     ADMIN: Abordand subiectul cruciadelor dovedeste clar ca teologia romaneasca predata ortodoscilor a sarit putin peste capitolul in care si noi ROMANII am participat in calitate de mari crestini la cruciade.
     Stramoșii nostri au luat parte in frunte cu voievozii români la mai multe cruciade cum ar fi ”Liga Sfântă” ….
     Eu zic să lasam atitudinea de trufie. Smerenia este atitudinea care ar trebui să caracterizeze un bun creștin …
     PUȚINA ISTORIE :
     – Primul domn care a adus o politica de cruciada a fost Mircea cel Batran (1386-1418). La inceputul domniei el a incheiat o alianta cu Polonia pentru a preveni o actiune ostila din partea Ungariei.
     – Iancu de Hunedoara a organizat o cruciadă cu scopul de a-i alunga definitiv pe otomani din Europa.
     – La sfarsitul sec. al XVI-lea in Europa Mihai Viteazul formează o noua coalitie antiotomana, Liga Sfanta, la invitata papei

     Din acesti crestini care omorau si violau in numele lui Dumnezeu se trage poporul roman …. din pacate.
     Eu cred ca ar trebui sa ne caim pentru ce am facut deja noi ca neam in istoria noastra celor de alte religii …nu sa o luam de la capat ….

    3. Bogdan spune

     Iertați si Dumnezeu să vă ierte. Aveți dreptate. Sunteți liber să luați orice decizie. Toate cele bune. Ortodoxia este vinovată de cruciade, violuri… Mi le asum. Iertați încă o dată. Să știți că îmi este si rușine. Iar când voi rosti Tatăl nostru așa voi face, voi rosti varianta sugerată. Aveți dreptate, îmi cer si a treia oară iertare. Asta înseamnă că nu am nimic nici cu dumneavoastră, nici cu domnul primar. Când mă voi întâlni cu dumnealui îi voi cere iertare. Înainte să îmi răspundeți probabil ați citit mesajul de la ora 10:16 în care îmi ceream iertare. Să înțeleg că dumneavoastră sunteți pildă de iertare, ca de la Imbecil am ajuns infatuat. Mulțumesc. Sunteți îngăduitor. Când spun asta nu sunt sarcastic, sau prefăcut. Eu chira mă consider cel mai nevrednic si păcătos preot. Orice confirmare mă ajută să mă smeresc. Cat de greu va vine să credeți, eu chiar vă mulțumesc, si nu aștept să mă înțelegeți. Când vreți să vă cer iertare, vă rog dati-mi un mail si eu voi căuta să vă întâlnesc să vă cer iertare. Dacă vreți, ne întâlnim, dacă vreți să ștergeți postarile, le puteți șterge. Dacă vreți să mă denigrati, sunteți binevenit. Toate cele bune. Sa dea Dumnezeu sa ne vedem în cer, la vremea cuvenită.

     ADMIN: Din pacate nu a venit nimeni la dumneavoastra in Biserica sa va invete cum sa va faceti datoria ci dumneavoastra ati venit pe internet sa invatati primarul si baptistii ce inseamna intoleranta …

 2. Calugarul spune

  Din pacate sursele de venit ale locuitorilor comunei Damuc s-au redus, insa eu nu inteleg de ce nu spune d-ul Primar cum a contribuit la acest lucru. Sa spuna cate hectare de padure a defrisat pana a ajuns sa-si faca domeniile pe care le are,sigur stati linistiti totul este pe interpusi. Cat priveste cresterea animalelor sa spuna d-ul Primar sbventia care APIA a acordat-o pe pasunile comunale unde si ce a facut ea.

 3. legio spune

  Intradevar com Damuc incepe sa se miste ,o sa o vedem cand o s-o ia la vale ,mai ales dupa ce s-au ras padurile ,oare dl primar ot Damuc stie ceva despre barbieritul padurii?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate