Completarea declaratiei 097 privind cifra de afaceri

0

La calculul cifrei de afaceri se face trimitere la decontul de TVA, unde se declara operatiunile care au devenit exigibile in perioada curenta sau cele dintr-o perioada anterioara.

Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii taxabile si/sau scutite cu drept de deducere, precum si a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate,  realizate in cursul unui an calendaristic.

Astfel, se iau in considerare toate facturile emise pentru livrari de bunuri si servicii taxabile si sau scutite, indiferent de faptul ca au fost incasate sau nu.

Daca in cursul anului calendaristic curent cifra de afaceri a persoanelor impozabile depaseste plafonul de 2.250.000 lei, sistemul TVA la incasare se aplica pana la sfarsitul perioadei fiscale urmatoare celei in care plafonul a fost depasit.

Societatea are  obligatia sa depuna la organele fiscale competente, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare perioadei fiscale in care a depasit plafonul Notificarea 097 din care sa rezulte cifra de afaceri realizata. Astfel, entitatea va aplica sistemul „TVA la incasare pana la  sfarsitul perioadei fiscale urmatoare celei in care plafonul a fost depasit.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate