Competiție anti-bullying în Neamț. Proiect pentru reducerea violenței fizice și psihologice în școli

0

În perioada 30 ianuarie – 25 februarie 2022, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Neamț, va implementa proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar.

Acesta se adresează, cu precădere, elevilor de gimnaziu și are ca scop implicarea acestora în activități care să conducă la identificarea formelor de violență, cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare, formarea de atitudini în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar precum și creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor.

Activitățile vor cuprinde și organizarea unui concurs, adresat elevilor beneficiari, care va consta în elaborarea unor afișe și clipuri video, care să transmit mesaje de descurajare a violenței psihologice (bullying).

Concursul  va fi lansat în data de 30 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale a nonviolenței în școli, iar până la data de 25 februarie 2022, la nivelul fiecărei școli incluse în proiect, va fi desemnată o clasă câștigătoare,  în baza votului exprimat de elevii școlii.

La nivelul județului va fi desemnată câștigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de reprezentanții instituțiilor partenere.

Va fi realizată o etapă de selecție la nivel național, etapă în care vor fi înscrise școlile desemnate câștigătoare de la nivelul fiecărui județ, urmând ca la nivelul Direcției Siguranța Școlară să se facă demersurile pentru publicarea/multiplicarea/difuzarea materialelor câștigătoare la nivel național.

Acest concurs se va desfășura în baza Proiectul pentru reducerea violenței fizice și psihologice în unitățile de învățământ preuniversitar, elaborat la nivelul Direcției Siguranță Școlară, care se derulează la nivel național, pe parcursul semestrului al II-lea al anului de învățământ 2021-2022, având drept obiective:

– Identificarea formelor de violență.

-Cunoașterea sensului valorilor: sinceritate, toleranță, colegialitate, prietenie, stăpânire de sine, respect, modestie, curaj, responsabilitate, colaborare, comunicare.

-Formarea de aptitudini și atitudini morale în spiritul prevenirii și înlăturării violenței în mediul școlar.

-Creșterea capacității de soluționare non-violentă a conflictelor în rândul elevilor care manifestă comportamente antisociale.

Sursa: IPJ Neamț

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate