Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere despre tăierea arborilor pe ruta Piatra-Neamț – Roman

7

cnairÎntrucât am sesizat în repetate rânduri acțiunile de defrișare a arborilor de pe marginea traseului Piatra-Neamț – Roman, am solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere lămuriri cu privire la motivația pentru care arborii de pe tronsonul Piatra-Neamț – Roman sunt tăiați, care este firma care a contractat lucrările și care sunt costurile acestei operațiuni.

Răspunsul CNAIR SA este următorul:

„Tăierea arborilor de pe aliniamentul DN 15D, sectorul Piatra Neamţ – Roman, se face cu respectarea prevederilor Legii nr. 46/2008 – actualizată – Codul silvic și în baza ,,Instrucţiei privind plantaţiile rutiere” . Arborii de pe tronsonul de drum menționat nu fac parte din fondul forestier, au ajuns la vârsta de exploatabilitate, iar unii copaci, prin starea lor biologică, reprezintă un real pericol pentru siguranţa circulaţiei.

În urma procedurii de achiziţie publică, lucrarea de tăiere a arborilor pe tronsonul pe DN 15D a fost contractată de firma SC REGIS SRL, valoarea contractului este de 225.433,95 lei.

Menționăm că în primăvara acestui an, Direcția Regională Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, prin intermediul  Secției de Drumuri Naționale (S.D.N)  Piatra-Neamț, a plantat peste 1200 de arbori, material săditor din pepiniera proprie. Plantarea puieţilor pe drumurile naţionale este o activitate care se desfășoară anual.”

În urma numeroaselor sesizări venite de la cititori, am verificat și ce se întâmplă cu lemnul provenit din aceste tăieri și nu am găsit niciun indiciu care să ne permită să supectăm că firma care a câștigat această licitație ar face vreo activitate ilegală sau imorală. Am făcut și câteva calcule sumare, corelând prețul metrului cub de lemn de plop cu cantitățile și calitățile de masă lemnoasă, și, comparând cu valoarea contractului, afacerea încheiată de firma SC Regis SRL era cam la limita profitului în ceea ce privește lemnul provenit din tăierile de pe DN 15D.

I.R.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. Vukovik spune

  ASTA ca Asta ! Problema e in Alta Parte Si Anume , pe Drumul catre Petru Voda de la STanca , deabia reabilitat , Campanie electorala ori Nu , mai Putin interesant acum , CERT ca sa Turnat Covor , Nu Peticire , Iar UNii deabia Au Asteptat sa se Finalizeze , Ptr ca Ei sa Aibe Iar INCARCARI de la ASFALT Curat , Adica Nu mai Intra cu Racontara pe Drum Forestiere care Sunt prin Acea ZONa , Tragem Tiru la Asfalt , VINE TAFUL cu Copacii ,, PLUTA ,, in Drum, De acolo se Aseaza Soferul pe scaunel la ,,HIAB , Graifer ,, Cum se mai Numeste Gheara aia din Spatele Vagonului , si ii Incarca Singurel , In Drum Ramanand Lutu , Si Crengi ,Coaja de la respectivii Arbori ! Si maine , Raspoimaine Iar se Surpa Drumu , Si ,,HOTII ,, de la Drumuri NU au VRUT sa FACa lucrarea cum Trebuie , Desi la cum era Dupa Inaugurare era destul de OK , fara damburi , gropi , un sens mai sus si altu mai jos , E BINe ca Cei de la Rutiera , ARR , ISCTR , STAU la POIANA Largului , la loc STIUT si Rastiut . La s ca n Partea aia sta Sfantul DUh cu Maica Precista !

 2. DAN spune

  Unde sunt cei 1200 arbori plantati?Sunt o persoana care calatoresc mult in judet si sincer sa fiu,nu prea i-am vazut…

 3. marian spune

  Bun si cand vine viscolul?? Ca parazapezi n am mai vazut pe acolo

  1. Andrei spune

   din fericire se monteza parazapezi pe acel tronson de drum, chear si la iesirea din Girov catre Roman…. asta se face de cel putin 3 ani de zile

  2. jiji spune

   in iernile in care am avut zapada, ti s-a parut ca acei copaci au protejat soseaua de nameti ??

  3. Vukovik spune

   Daca ! ai sa te uiti MAI atent ai sa Observi asa ca la am vreo 400 500 de M de sosea pe camp E Adevarat Nu peste TOT , Niste PLASE de culoare Rosie , Aduc cu cele de gard , puse pe ici colo , PROBLEMA E ce solutie , idee Au , ori se gandesc ptr Panta , dealul de la FELESTI , iesirea , intrarea pe acea bucata cu padurea , unde mereu sau mai mereu sunt probleme , e damb si de o parte si de alta , asa fel ca omatul se depune Bine Si se Topeste greu fiind o zona umbrita si unde te Umfla Vantul , cva cam pe la Lic CARTIANU .

 4. Marius spune

  Cine stie sa taie arbori sa si planteze

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate