Compania Google, amendată după apariția „Catedralei Prostirii Neamului Românesc” pe hartă

1

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis amendarea companiei Google România cu 10.000 de lei, după ce, în mai, eticheta de pe Google Maps pentru locul în care se află Catedrala Mântuirii Neamului a fost schimbat în… „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Incidentul s-a rezolvat în scurt timp, dar nu fără repercusiuni și revoltă din partea credincioșilor profund jigniți de această situație.

În acest context, pentru redenumirea lăcașului de cult pentru scurt timp Google va trebui să plătească 10.000 de lei. De asemenea, compania e obligată să publice rezumatul hotărârii „cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile”, se arată într-un comunicat de presă.

Decizia Google Bucureşti de a nu lua nicio măsură şi de a nu informa Google Ireland Limited cu privire la schimbarea denumirii Catedralei Mântuirii Neamului în Catedrala Prostirii Neamului pe aplicaţia Google Maps reprezintă faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancţiunea amenzii contravenţionale de 10.000 lei.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi).

Colegiul director obligă partea reclamată să publice un rezumat al hotărârii cu link pe prima pagină a site-ului Google, varianta în limba română, timp de 10 zile. Se recomandă ca în viitor Google Bucureşti să informeze acţionariatul privind situaţii similare, să traducă codul de conduită şi în limba română, totodată să accesibilizeze sistemul de raportare (inclusiv în limba română).”, se arată în decizia CNCD, porivit AGERPRES.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Leo Taxil spune

    Este o mare eroare! (aplicarea amenzii!)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate