Combustibilul bio nu e atat de benefic sanatatii

0

Ultimele cercetări ştiinţifice au atestat faptul că vehiculele care utilizează combustibil bio pot dăuna mult mai mult sănătăţii decât petrolul utilizat în prezent. Până în 2020, 10% din vehicule ar trebui să utilizeze combustibil bio conform prevederilor EU. Cercetătorii au inventat un model special de computer care să determine calitatea aerului din 2020. Modelul a arătat că nivelul ozonului din anumite regiuni ar creşte dacă bioetanolul ar fi utilizat de toate vehiculele. Însă acest fapt ar ridica frecvenţa atacurilor de astm. Atunci, de ce să utilizăm combustibil bio dacă acesta nu este benefic mediului şi nici sănătăţii umane?

Conform studiului, nivelul crescut al smogului determină 200 de decese anual în SUA. Cu toate acestea, dacă s-ar utiliza combustibil bio, ar apărea peste 700 de cazuri de urgente medicale şi peste 1000 de extra spitalizări de bolnavi de astm şi alte afecţiuni respiratorii. Combustibilul bio precum etanolul sau diesel este produs din porumb, sfeclă de zahăr şi seminţe de rapiţă. Acesta oferă o cale de diminuare a emisiilor de gaze responsabile pentru efectul de seră. În prezent, oamenii de ştiinţă iau in consideraţie varianta utilizării vehiculelor bazate pe energia electrică stocata in baterii, împreună cu energia eoliana.
M.I.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate