Colegiul Național „Petru Rareș”, prezent la întâlnirea Colegiilor Centenare de la Focșani

0

Colegiul Național „Petru Rareș” a avut onoarea de a participa în perioada 23-25 noiembrie, la Colegiul Național Unirea Focșani, la întâlnirea Alianței Colegiilor Centenare. 

Profesor Smaranda Lăcrămioara,  împreună cu elevii Cazan Giorgia Aurora, Danilov Iasmina Andreea, Gal Lucca James, Haba Matei Ionuț, Isăchioaei Mihnea Lucian ( clasele a V-a și a VI-a) au participat la evenimentul „Rememorăm! Plantăm! Construim! – It & Science Roots” ….istorie….rădăcini….roboți….programare….viitor, eveniment care face parte din proiectul CoP- Community of Practice și InfoGim susținut de Google Europe și UPIR (Uniunea Profesorilor de Informatică din România).

Evenimentul a fost o împletire fericită între comunicări istorice, cursuri practice pentru copii și profesori de informatică și robotică, vizite la Mausoleele Mărăști și Mărășești, Muzeul Unirea Focșani, precum și plantarea unor stejari în parcul CNU.

Elevii au participat la Cursuri de programare  roboți pentru gimnaziu și concursuri cu premii în laboratoarele MakerSpace ale CNU care utilizează metode  „learning adapter‘’.

Cum să programez un robot, demonstrații cu Roboți Lego, Arduino,  Ozo-bots și programare cu Blockly, Microbit lecții și practică au incântat micii programatori de la Colegiul Național Petru Rareș din Piatra-Neamț.

Profesor Smaranda Lăcămioara a participat alături de profesori ale colegiilor centenare la dezbateri privind nevoia de infrastructură pentru predarea  informaticii si TIC, predarea roboticii în școală folosind asistenți de predare bazați pe inteligența artificial, programare folosind roboți și dispozitive Arduino folosind platforme accesibile cu blocuri grafice, laboratorul în valiză și resursele online pentru predarea informaticii în gimnaziu, folosirea platformei online ‘’Open Roberta Lab ‘’, precum și un nou limbaj pentru o nouă eră a algoritmilor- Pyton care să fie folosit la implementarea gândirii computaționale.

„Mulțumim organizatorilor pentru zilele minunate și interesante pe care reprezentații Colegiului Național „Petru Rareș”  le-au petrecut alături de Uniriștii din Focșani și reprezentanții colegiilor centenare.”,  a transmis prof.  Smaranda Lăcrămioara.

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate