Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț, gazda selecției lotului restrâns al României la astronomie, categoria juniori

0

Este oficial! În perioada 8-13 iulie, Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra-Neamț va fi gazda selecției de pregătire pentru alegerea lotului României la Internaționala de Astronomie și Astrofizică, categoria junioriÎn selecția de pregătire au intrat 11 elevi ( clasele VII-IX), printre ei regăsindu-se și „rareșista” Flavia Cristiana Pascal.

Mai multe detalii despre acest eveniment ne-a oferit directorul Colegiului Național ”Petru Rareș”, prof. de fizică Grigoruță Oniciuc.  

„Ministerul Educației Naționale împreună cu Inspectoratul Școlar Neamț și, sperăm noi, cu sprijinul Consiliului Județean Neamț și al Primăriei Piatra-Neamț, vor asigura selecția lotului restrâns al României pentru disciplina astronomie. Vor fi prezenți cei mai buni 11 elevi, la categoria juniori, din țară și 9 profesori care vor propune subiecte și vor evalua (oameni care au copii la olimpiadele internaționale, care au fost la olimpiade internaționale). Din Piatra-Neamț va participa eleva colegiului nostru, Flavia Pascal. Vor fi patru probe de concurs: o probă teoretică, o probă de analiză date, o probă de observații pe bolta cerească și o probă de hartă. În urma acestui concurs, joi, 13 iulie, vor fi selectați cei trei elevi care vor reprezenta România la cea de-a 21-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie, care avea loc într- o țară din spațiul ex-sovietic (probabil Kazahstan)”,  a declarat Grigoruță Oniciuc, directorul Colegiului ”Petru Rareș”din Piatra-Neamț.

Flavia Pascal, elevă în clasa a VII-a la CNPR, a fost medaliată cu aur, mențiune MECS și un premiu special pentru originalitatea rezolvării unei probleme la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică, care s-a desfășurat la Călimănești (jud. Vâlcea), în perioada 18-22 aprilie. Aceasta a fost coordonată de prof. Grigoruță Oniciuc, iar rezultatul deosebit obținut i-a adus calificarea în lotul lărgit pentru competiția internațională…și sperăm noi și pe cea în lotul restrâns. 

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate