(FOTO-VIDEO) Exerciţii demonstrative la Piatra-Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor

Joi, 12 septembrie, în fața Hotelului Ceahlău din Piatra-Neamț, au fost prezentate câteva exerciții demonstrative de salvare și intervenție, cu prilejul Zilei Pompierilor.

Acestea au cuprins activități ale alpiniștilor, precum și un exercițiu demonstrativ privind descarcerarea dintr-un autovehicul.

Mai multe detalii despre aceste exerciții demonstrative, dar și cum va fi sărbătorită Ziua Pompierilor în Piatra-Neamț, ne-a oferit Lt. Andrei Grancea, comandantul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ.

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate