(FOTO-VIDEO) Exerciţii demonstrative la Piatra-Neamț, cu ocazia Zilei Pompierilor

0

Joi, 12 septembrie, în fața Hotelului Ceahlău din Piatra-Neamț, au fost prezentate câteva exerciții demonstrative de salvare și intervenție, cu prilejul Zilei Pompierilor.

Acestea au cuprins activități ale alpiniștilor, precum și un exercițiu demonstrativ privind descarcerarea dintr-un autovehicul.

Mai multe detalii despre aceste exerciții demonstrative, dar și cum va fi sărbătorită Ziua Pompierilor în Piatra-Neamț, ne-a oferit Lt. Andrei Grancea, comandantul Detaşamentului de pompieri Piatra-Neamţ.

Ziua Pompierilor din România este o sărbătoare anuală care comemorează în fiecare zi de 13 septembrie Bătălia din Dealul Spirii, care a avut loc în 1848 la București între compania de pompieri condusă de Căpitanul Pavel Zăgănescu și un corp de armată al Imperiului Otoman.

Această zi a fost desemnată ca Zi a pompierilor din România, în cinstea eroismului de care a dat dovadă subunitatea de pompieri în acea luptă din timpul Revoluției Române din 1848.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate