Colectă naţională de alimente

0

Prin intermediul departamentului „Ekklesia4People” asociaţia CCV Ekklesia derulează în parteneriat cu Banca pentru alimente proiectul „Feed Piatra Neamţ”

Prin intermediul departamentului „Ekklesia4People” asociaţia CCV Ekklesia derulează în parteneriat cu Banca pentru alimente proiectul „Feed Piatra Neamţ”

Conform statisticilor în România se aruncă anual 2,5 milioane de tone de alimente. Asta înseamnă că fiecare român aruncă aproximativ 75 kg de alimente în fiecare an. Aceleaşi statistici relevă că peste 4 milioane de români întâmpină dificultăţi mari în asigurarea hranei zilince.

Acesta este unul dintre paradoxurile societăţii contemporane. Se aruncă tone de alimente, dar în acelaşi timp milioane de oameni îşi asigură cu greu hrana zilnică necesară.

Scopul proiectului „Feed Piatra-Neamţ” este să reducă risipa alimentară şi să combată foametea în zonele de risc din Piatra-Neamţ şi împrejurimi. Momentan suntem pregătiţi să aprovizionăm 50 persoane dar obiectivul nostru este să ajungem la un număr de 100 persoane.

În acest an asociaţia CCV Ekklesia va fi parte a proiectului „Colecta naţională de alimente” iniţiat de Banca pentru Alimente. În perioada 15 – 17 decembrie voluntarii noştri vor fi prezenţi în următoarele două magazine din Piatra-Neamţ: Lidl (Bulevardul Decebal 98) şi Kaufland (Strada Bistriței 2B).

Implică-te alături de noi pentru a diminua risima alimentară şi pentru a combate foametea în zonele defavorizate.  

Tot prin intermediul acestui proiect dorim ca în perioada sărbătorilor de iarnă să oferim pachete alimentare familiilor din zona de risc. Prioritate pentru noi au familiile cu copii. Este dreptul fiecărui copil să aibă hrană suficientă pe masă sau să aibă un pacheţel la şcoală. 

Ce poţi face?

1. Donează alimente neperisabile.

2. Participă la strângerea de fonduri organizată special pentru acest proiect.

3. Vino în perioada 15 – 17 decembrie în magazinele Lidl şi Kaufland menţionate mai sus şi donează alimente voluntarilor noştri.

4. Implică-te voluntar în distribuirea alimentelor.

Alte proiecte derulate până în acest moment:

1. O iarnă mai caldă

2. Jucării pentru grădiniţa din Mărgineni

3. Burse de studiu

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate