Codul Fiscal propus de Ponta – desființat de Consiliul Fiscal

0

Consiliul Fiscal, condus de Ionuț Dumitru, a avizat negativ Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală propuse de Ponta, considerând că măsurile propuse nu sunt sustenabile și nu pot fi puse în acord cu adoptarea Euro în 2019.

De asemenea, conform Consiliului Fiscal, proiectul de modificare a Codului fiscal implică un risc extrem de deteriorare permanentă și de proporții a poziției finanțelor publice ale României. Estimările făcute de Consiliul fiscal indică deficite efective superioare nivelului de referință de 3% din PIB pentru deficitul efectiv în intervalul 2016-2019, iar evoluțiile estimate la nivelul soldului bugetar structural sugerează reversarea progreselor realizate până în prezent în ceea ce privește consolidarea fiscală, la finele anului 2019 deficitul structural revenind la un nivel apropiat cu cel consemnat în anul 2010. Asemenea evoluții sunt în flagrantă contradicție cu principiile și regulile fiscale instituite de LRFB, precum și cu tratatele de guvernanță fiscală la nivel european al căror semnatar România este.

În concluzie, raportul Consiliului fiscal consemnează: „Având în vedere probabilitatea extrem de ridicată ca implementarea prevederilor proiectului revizuirii Codului Fiscal să conducă la deviații de proporții de la țintele bugetare pe termen mediu, Consiliul fiscal avizează negativ propunerea legislativă”.

Mai multe aflați aici: stiripesurse.ro.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate