CNCH, recompensat pentru a doua oară cu Certificatul de școală eTwinning

0

CNCH este singura școală din județul Neamț care a fost recompensată pentru a doua oară cu Certificatul de școală eTwinning, din cele 77 școli din Romania și cele 2139 școli  europene pentru activitatea depusă în spațiul eTwinning. Este un moment de bucurie, mai ales acum când colegiul aniversează 110 ani de la înființare.

eTwinning este parte a Erasmus+, Programul UE pentru Educație, Formare, Tineret și Sport și oferă personalului didactic (profesori, directori, bibliotecari etc.) ce activează în şcolile din ţările europene participante o platformă de comunicare, colaborare, demarare proiecte şi schimb de informaţii, pe scurt, un spaţiu în care să simtă că fac parte din cea mai palpitantă comunitate educaţională din Europa.

CNCH a derulat, în ultimii ani, peste 15 proiecte, pentru care a obținut zece certificate, din care trei European Quality Label și șapte National Quality Label. Certificatul reprezintă atât o recunoaștere a reușitei personale a profesorilor, cât și o confirmare a rezultatelor deosebite obținute de întreaga echipă eTwinning din școală formată din 7 profesori, dna Nadia Cîrcu fiind singurul ambasador eTwinning din judet, și care împreună cu dna dir. adj. Brindușa Andrei a participat la crearea unui curs de dezvoltare profesională împreună cu reprezentanți ai Centrului European eTwinning.

Statutul de Școală eTwinning a putut fi atins în urma parcurgerii unui traiect de dezvoltare, cu etape care au putut fi evaluate obiectiv. Nu a fost o competiție, ci mai mult un proces de evoluție. Certificatul de Școală eTwinning a fost lansat prima oară în 2017, cu intenția de a recunoaște și recompensa implicarea, angajamentul și devotamentul eTwinner-ilor, precum și a echipelor de profesori și directori din aceeași școală.

Procedura de aplicare pentru certificarea ”eTwinning School” implică îndeplinirea mai multor condiții, cee ace CNCH a realizat cu brio:

  • dezvoltarea de proiecte pe platforma eTwinning;
  • modul în care Proiectul de Dezvoltare Instituțională și Regulamentul de Organizare și Funcționare al unității școlare reflectă următoarele aspecte: siguranța online, politica legată de utilizarea dispozitivelor / telefoanelor mobile, publicarea de fotografii în care apar sau sunt realizate de elevi, politicile școlii și siguranța elevilor (documente și linkuri), siguranța online-preocupare constantă a activității desfășurate în școală (documente și linkuri);
  • activitate susținută pe platforma eTwinning, avându-se în vedere: în ce mod figurează în curriculum, cum li se oferă părinților informații despre siguranța online;
  • profesorii care au avut activități pe platformă (proiecte, evenimente, dezvoltarea profesională);
  • participarea activă a unor categorii de personal nedidactic  (bibliotecari, laboranți), colaboratori externi care au ajutat în implementarea proiectelor și părinți care au contribuit activ la activitățile eTwinning;
  • numărul de evenimente online și cursuri de dezvoltare profesională create si desfasurate de profesorii scolii.

CNCH va fi recunoscută ca o școală deschizătoare de drumuri, ca un centru eTwinning performant cu evenimente online deschise si un profesor ambasador creator de cursuri de dezvoltare profesională, ca un model în domenii precum:

  • practicile digitale
  • practicile de siguranță online
  • abordările inovatoare și creative ale pedagogiei
  • promovarea dezvoltării profesionale continue a cadrelor didactice
  • promovarea practicilor de învățare în colaborare în rândul personalului și elevilor.

Pentru informații suplimentare, accesați linkul: www.etwinning.net 

  • informații furnizate de Colegiul Național „Calistrat Hogaș”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate