CNCH – o ofertă pe care nu o poți refuza

0

Colegiul Național „Calistrat Hogaș” te întâmpină cu o ofertă educațională pentru anul școlar 2021-2022 pe care neapărat trebuie să o iei în considerare! Știm că te preocupă, deocamdată, examenul de Evaluare Națională și că îți pui mari speranțe în rezultatele pe care le vei obține. E și normal, rezultatele te vor ajuta să te orientezi spre viitoarea ta școală, pentru următorii patru ani! Mai știm că vrei să-ți cântărești bine opțiunile și că ai nevoie de toate „datele problemei” ca să iei o hotărâre. Uite ce îți oferim:

Exact! 78 de locuri la profilul real, specializările Matematică-Informatică și Științe ale naturii și tot atâtea la profilul uman, specializările Filologie și Științe sociale. Te întrebi, probabil, de ce unele specializări au mențiunile suplimentare intensiv engleză și bilingv engleză. Ei bine, pentru că aceste clase studiază, în regim intensiv, limba engleză, iar noi știm că, în viață, a vorbi engleza e un must have! Ca să ajungi la clasa cu specializarea bilingv engleză, îți poți trece opțiunea în fişa de înscriere numai dacă ai recunoscute și echivalate rezultatele obținute la disciplina limba engleză pe parcursul anilor de gimnaziu sau dacă ai rezultate obținute la examenele cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor în limba engleză.

Te întrebi, probabil, dacă pentru celelalte clase care au mențiunea intensiv engleză sau au un asterisc strategic la final e necesară aceeași procedură de recunoaștere și echivalare a rezultatelor. Ai ghicit! Da, e necesară, dar pentru tine, care ești foarte bine pregătit, echivalarea va fi o satisfacție! Tot ce trebuie să faci, deocamdată, e să te adresezi Comisiei de înscriere din școala unde urmezi clasa a VIII-a, în perioada 7-14 iunie 2021, pentru a-ți recunoaște și echivala rezultatele la limba engleză din timpul gimnaziului! Nu uita să urmărești site-ul colegiului, www.calistrathogas.ro pentru alte noutăți. Totuși, să ții cont că accesul în aceste clase/grupe cu predarea în regim intensiv a limbii engleze se face EXCLUSIV pe baza mediei de admitere.

Ei, acum e rândul absolvenților clasei a IV-a să ne asculte oferta! Conform tradiției, am pregătit și pentru ei o clasă nou-nouță cu 28 de locuri, cu predarea intensivă a limbii engleze. Dacă sună tentant să faci gimnaziul la Hogaș, ia-ți părinții și vino la secretariatul colegiului (nu uita să admiri, înainte să intri, sălciile noastre celebre!) în perioada 28 iunie – 6 iulie 2021 ca să depui cererea de înscriere pentru unul din locurile la clasa a V-a. Găsești cererea pe site-ul colegiului www.calistrathogas.ro, o completezi și poți să o trimiți pe adresa de email a școlii calistrat_hogas@yahoo.com ori să o depui personal la secretariatul nostru. Apoi, pune telefonul să pornească notificări ca să nu ratezi testul de verificare a competenței lingvistice în limba engleză de joi, 8 iulie 2021, cu începere de la ora 9:00. Îți ținem pumnii de pe-acum!

Acum că știi oferta, ar fi timpul să-ți dezvăluim și oferta din interiorul ofertei! Te așteaptă experiențe și oportunități pe care nici nu le-ai fi bănuit. Suntem Școală Europeană, Școală Ambasador al Parlamentului European, școală cu două acreditări Erasmus+ (în domeniile „Formare profesională VET” și „Educație școlară”), școală eTwinning, școală Microsoft, școală cu statut de unitate-pilot în educație media, plus alte (multe, chiar) șanse de implicare în 8 proiecte europene în curs de derulare. Cauți voluntariat, dezvoltare personală și aventură în aer liber? Tot la noi găsești soluția, în programul The Duke of Edinburghs International Award! Iar dacă pui preț pe competențele digitale și pe cele de comunicare în limba engleză sau în limba germană, tot aici te poți verifica, fiindcă te ajutăm să obții certificate ECDL, Cambridge și Goethe-Deutsch Zertifikat.

Noi, echipa Hogaș, te asigurăm că te vom îndruma pas cu pas ca să ajungi la rezultatele academice pe care ți le dorești. Dar, cum bănuim deja, nu vii la Hogaș doar pentru studiu, vii și pentru atmosferă! Aici vei lega prietenii pentru o viață, aici vei întâlni un colectiv format din profesioniști și, mai ales, adolescenți extraordinari și unici, exact ca tine, alături de care îți vei dori să construiești lumea de mâine: o lume a dialogului, a colaborării, a empatiei și, mai ales o lume a toleranței, o lume pentru care unitatea în diversitate chiar contează. Colegiul Național „Calistrat Hogaș” are în oferta de admitere pentru clasa a IX-a două locuri suplimentare pentru elevii de etnie rromă și alte două locuri pentru elevii cu cerințe educaționale speciale!

Dacă te-ai gândit deja câte am putea face noi pentru tine, gândește-te și câte vei putea face tu, pentru tine și pentru Hogaș! Toate aceste realizări au fost posibile prin elevi ca tine, iar acum e rândul tău să faci istorie! E o ofertă de luat în considerare serios, nu-i chiar ca-n The Godfather, dar… it’s an offer you can’t refuse!

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate