CNAS – noi avantaje pentru asigurați

1

Pe parcursul acestei săptămâni Casa Națională de Asigurări de Sănătate ( CNAS) va purta numeroase discuții cu reprezentanții din domeniul medical în vederea completării actului normativ deja-existent.

Vorbim aici despre proiectul normelor metodologice de aplicare în acest an a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018 – 2019 (HG nr. 140/2018).

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul CNAS (www.cnas.ro), în secțiunea „Transparență decizională”, în data de 12 decembrie 2018.

CNAS a propus în acest proiect o serie de noutăți față de actul normativ similar aflat în vigoare, dintre care menționăm:

  • introducerea unei adeverințe emise de medicul de familie care să ateste starea de graviditate, în baza căreia beneficiarele de pachet minimal de servicii medicale să poată beneficia de pachetul de bază de servicii medicale pe perioada sarcinii și lehuziei, după depunerea documentului la casa de asigurări de sănătate;
  • majorarea de la 60 la 90 de zile a termenului de valabilitate a biletelor de trimitere pentru specialitățile clinice, pentru persoanele asigurate cu boli cronice;
  • renunțarea la obligativitatea reconfirmării biletului de trimitere pentru investigații de înaltă performanță în ambulatoriu, în cazul în care în perioada de valabilitate a acestui bilet a survenit internarea în spital a persoanei asigurate respective. Astfel se va evita efectuarea unei noi deplasări la medicul prescriptor al investigației, iar verificarea neefectuării respectivei investigații în timpul internării se va face direct la furnizorul de servicii paraclinice din ambulatoriu, pe baza biletului de externare sau a scrisorii medicale emise de spital;
  • majorarea numărului de puncte corespunzătoare serviciilor conexe actului medical ce pot fi prescrise de psihiatrii pediatrici pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Consultările, discuțiile precum și negocierile cu organizațiile prevăzute de Legea 95/2006, alături de modificările ce vor fi aduse ulterior, vor continua pe toată durata acestei luni. După analizarea tuturor propunerilor va fi definitivat și un act normativ care se preconizează a intra în vigoare după data de 31 martie a anului curent.

Sursa: CNAS

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. legio spune

    Un fel de frectie la piciorul de lemn !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate