CNADNR a instalat noi camere video ce vor detecta soferii fara rovinieta

0

cameraAutoritatile au impanzit tara cu camere de supraveghere si nu mai iarta pe nimeni. Din ce in ce mai multe sisteme automate care inregistreaza numarul masinii si vor incepe sa trimita amenzi, din decembrie, daca nu platim taxa de drum.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR)  a anuntat ca incepand de luni vor fi puse in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi inca 18 camere de monitorizare video, pentru a depista autovehiculele care circula fara rovinieta.

„Pana in acest moment in reteaua rutiera nationala se aflau in functiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adaugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. In perioada urmatoare, pana in toamna anului 2014, vor mai fi instalate inca 45 de camere, ceea ce inseamna cresterea si intarirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%”, se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Compania precizeaza ca in urma amplasarii primelor 24 de camere, in anul 2010, veniturile din taxa de rovinieta au crescut semnificativ.

„Numarul mai mare de puncte de control genereaza cresterea gradului de plati voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%”, potrivit sursei citate. Camerele au fost amplasate strategic, in puncte care nu pot fi ocolite de soferi, iar pe timpul noptii sistemele de supraveghere vor detecta placutele masinilor, in infrarosu. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a incheiat pana in prezent contracte care permit plata rovinietei de catre participantii la trafic prin sistemul sms cu doi mari operatori de telefonie mobila. „In cursul saptamanii viitoare urmeaza a fi incheiat contract si cu cea de-a treia mare companie de telefonie mobila”, se mai arata in comunicat.

Dispozitivele de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR. Pe sosele sunt amplasate posturi de control dotate cu camere video, care recunosc numerele de inmatriculare ale masinilor de la o distanta de 20 de metri.

Numarul de inmatriculare al autoturismului este verificat in baza de date si in cazul in care nu a fost platita rovinieta proprietarul masinii este amendat.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate