Club de lectură pentru copii, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț organizează trei cluburi de lectură pentru copii, pe categorii de vârstă, în cadrul Secției de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă“, în perioada ianuarie-iunie 2020.

sursa foto: Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț

Astfel, atelierul „Lectură pentru copii“, pentru cei în vârsta de 2-4 ani, se va desfășura în zilele de luni, între orele 17:00 și 18:00, o dată pe săptămână; atelierul „Lumea Poveștilor“, pentru copii în vârstă de 5-7 ani, se va desfășura în zilele de marți, o dată pe săptămână, între orele 14:00 și 15:00, iar atelierul „Ora de lectură“, pentru copii cu vârsta de 8-12 ani se va desfășura tot în zilele de marți, dar o dată la două săptămâni, între orele 14:00 și 15:00. Copiii cu vârsta de 2-4 ani vor participa la ateliere însoțiți de un adult.

Clubul de lectură își propune realizarea unor întâlniri cu micii și tinerii cititori în vederea dezvoltării gustului pentru lectură a acestora, a capacității de a înțelege semnificația unui text și de a-l interpreta. Copiii pot deveni povestitori și chiar personaje de poveste, pot interveni în desfășurarea evenimentelor relatate, schimbând finalul. Activitățile desfășurate urmăresc implicarea copiilor în actul lecturii cu o serie de cărți pe diverse teme, având ca scop valorificarea propriei imaginații și capacități de interpretare, precum și împărtășirea impresiilor cu ceilalți participanți.

De asemenea, copiii vor participa și la ateliere de scriere creativă (povestiri, poezii – creație proprie) și întâlniri informale cu invitați din domeniu: scriitori și bibliotecari. În cadrul acestor întâlniri, invitații vor povesti despre meseriile lor, vor răspunde la întrebările celor mici, vor face recomandări de lectură și vor povesti despre cărțile preferate ale copilăriei lor.

Clubul de lectură pune accent pe dezvoltarea personalității copiilor prin lectură și scris, prin comunicare și creație, prin cunoașterea valorilor culturale ale comunității locale, dar și a celor universale. De asemenea, își propune atragerea și familiarizarea cititorilor cu serviciile bibliotecii de la cele mai fragede vârste.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate