Clădirea DGASPC Neamț luminată în roșu de Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

1

DGASPC Neamț s-a alăturat parteneriatului național „STOP TB România“ și va lumina în roșu în seara zilei de joi, 24 martie, clădirea administrativă din Piatra Neamț, de pe strada Alexandru cel Bun nr.11, fiind astfel una dintre cele peste 40 de clădiri emblematice din România implicate în acest demers.

Data de 24 martie marchează în întreaga lume „Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei”, aniversare ce face parte din calendarul manifestărilor OMS menite să atragă atenția asupra principalelor probleme de sănătate publică ale lumii de azi. Cu acest prilej, anul acesta a fost înființat în România Parteneriatul „StopTB România”, în care s-au implicat o serie de instituții publice cu atribuții în domeniul medico-social și mai multe organizații neguvernamentale. Parteneriatul va fi instrumentul prin care organizaţiile şi cetăţenii vor putea contribui astfel încât politicile publice propuse și implementate la nivel central și local în comunități să țină cont de vocea acestora, urmând principiul „nimic pentru noi fără noi”.

De asemenea, în seara zilei de 24 martie vor fi luminate în roșu mai multe clădiri reprezentative din țară cu scopul de a contribui la informarea și conștientizarea opiniei publice asupra efectelor tuberculozei. Statisticile arată că în ultimii ani România a fost, din păcate, pe primele 3 locuri în UE în ceea ce privește numărul de cazuri (noi și recidive) și în primele 6 țări din regiunea OMS  Europa.

Ultimii ani ne-au demonstrat cât de importante sunt implicarea civică și empatia în asigurarea nevoilor persoanelor aflate în diverse situații de vulnerabilitate. DGASPC, instituție centrată prin excelență pe grija față de semenii aflați în dificultate, nu putea să stea deoparte astfel încât am îmbrățișat cu drag propunerea de a ne alătura acestui parteneriat și de a ne implica în activitățile menite să prevină sau să combată acest flagel. Am vrea ca iluminarea clădirii noastre în roșu să fie percepută ca un simbol al solidarității și înțelegerii față de cei aflați în suferință, fiind în același timp și un semn al speranței. Totodată, ne-am dori să fie și un gest menit să contribuie la informarea și conștientizarea opiniei publice asupra riscurilor implicate de această afecțiune“, a spus Marlena Panduru, director general al DGASPC Neamț

Iluminarea clădirii în roșu este posibilă cu sprijinul tehnic al Cinematografului Mon Amour și al domnului Victor Purice, cărora le mulțumim pentru susținere și implicare.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Joker spune

    Mai bine ar verifica câți hoți au certificate de handicap și sunt bine sănătoși cu mașini si vile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate