CJ Neamț și-a dat acordul: Stațiunea Bălțătești va fi reabilitată

0

Se anunță ample lucrări de reabilitare a Sanatoriului de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală „Dr. Dimitrie Cantemir” (Stațiunea Bălțătești).

foto arhiva

Consiliul Județean (CJ) Neamț a dat recent o hotărâre privind emiterea acordului de realizare a mai multor lucrări aici, la solicitarea UM 02275 Bălțătești. Condiția impusă de aleșii județeni este obținerea tuturor avizelor și autorizațiilor prevăzute de lege.

Precizăm că județul Neamț este proprietar al imobilelor de la stațiune, obiectivul fiind dat în administrare gratuită Ministerului Apărării Naționale, prin UM 02275 Bălțătești. Așadar, fără avizul CJ Neamț, nicio lucrare aici nu este posibilă.

foto arhiva

Lucrările propuse au o valoare totală aproximativă  de 2.124.000 lei  și constau în:

  • Reabilitare rețea termoficare
  • Reabilitare instalații termice din centrala termică
  • Reabilitare rețele de alimentare cu apă rece și caldă menajeră
  • Reabilitare rețele de abur tehnologic
  • Reabilitare rețele de alimentare cu apă rece și caldă cloruro-sodică
  • Reabilitare echipamente și instalații de extracție și captare apă cloruro-sodică
  • Reabilitare rețea de canalizare
  • Reabilitare rețea hidranți și gospodărie de apă subterană
  • Reabilitare drumuri, alei și platforme
  • Montare sistem de filtrare și dezinfectare a apei cloruro-sodice
foto arhiva

Conform solicitării, acestea fac obiectul unei investiții aflate în faza de proiectare, pentru care MApN – Direcția Domenii și infrastructuri a emis deja certificat de urbanism.

Realizarea lucrărilor este mai mult decât necesară, pentru o mai bună funcționare a imobilelor ce compun Stațiunea Bălțătești, în sensul creșterii calității serviciilor furnizate.

La 19 octombrie 1878, doctor Dimitrie Cantemir începe dezvoltarea apelor terapeutice din Stațiunea Bălțătești. Din anul 1993, stațiunea trece în administrarea M.Ap.N. În anul 2010 a fost aprobată prelungirea perioadei de dare în administrare a sanatoriului către Ministerul Apărării Naţionale până la data de 31.03.2050.

foto arhiva

Amintim că în aprilie 2018- Mihai Fifor, pe atunci ministru al Apărării, a vizitat Stațiunea Bălțătești  cu scopul de a analiza posibilitățile de colaborare cu CJ Neamț pentru a dezvolta sanatoriul  și a-l aduce la un nivel superior de confort.

Baza de la Bălțătești este un obiectiv reprezentativ pentru județul Neamț, de interes național și asigură recuperarea militarilor, atât în activitate cât şi în rezervă şi retragere, precum şi a familiilor acestora. Ca formă de tratament, este folosit  factorul natural de cură, respectiv apa cloruro-sodică şi nămolul de sediment

Andreea Trăsnea

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate