CJ Neamț, noutăți privind proiectul „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Ion Creangă» Humulești“

0

Recent, aleșii județeni au modificat o hotărâre din 2016, privind aprobarea proiectului „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Ion Creangă» Humulești“.

Județul Neamț, în calitate de proprietare al Casei Creangă din Humulești, a depus spre finanțare acest proiect, în cadrul POR 2014-2020. Pentru realizarea proiectului, a fost semnat contractul de finanțare în decembrie 2017. Până la această dată, au fost semnate și sunt în derulare contractele de servicii de consultanță în managementul implementării proiectului și de servicii de informare și publicitate. În ceea ce privește achiziția serviciilor de elaborare proiect tehnic și execuție lucrări de construcții, au fost lansate mai multe anunțuri. Din păcate, la niciuna dintre proceduri nu s-au înscris ofertanți. Nici solicitări de clarificări din partea potențialilor ofertanți nu s-au înregistrat, perioadele de postare a anunturilor pe SICAP.

Deoarece de la data elaborării documentației în baza căreia s-a obținut finanțarea (mai 2016) și până în mai a.c. au apărut modificări legislative care au avut ca efect creșterea salariilor, a valorii manoperei și a prețurilor de cost din domeniul construcțiilor, CJ Neamț a încheiat contractul de prestări servicii de actualizare a devizului general și a documentelor aferente, în mai a.c..

Ca urmare a actualizării devizului general, bugetul proiectului a fost revizuit. În aceste condiții, era necesară modificarea HCJ nr.177/24.08.2016, astfel:

Casa memorială „Ion Creangă” din Humulești este administrată de Complexul Muzeal Judeţean Neamţ şi are ca proprietar Consiliul Judeţean. Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Neamţ, iar de zeci de mii de turiști îi calcă pragul anual, pe urmele marelui povestitor.

Proiectul depus de CJ presupune executarea unor lucrări de reabilitare a grinzilor, șarpantei și învelitorii casei în care a copilărit Ion Creangă, schimbarea instalației electrice, zugrăvirea clădirii-muzeu cu lapte de var şi alte lucrări de care are nevoie muzeul. Proiectul include și unele modificări în curtea Casei Creangă, care ar facilita prezentările făcute turiștilor ajunși pe plaiurile lui Nică cel șturlubatic.

Andreea T.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate