CJ Neamt, in cautare de solutii pentru soarta podului de la Ion Creanga

0

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Vasile Pruteanu, se va deplasa, miercuri, la ora 12, în comuna Ion Creangă, cu o echipă de specialişti de la DRUPO, Direcţia Tehnică şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice, pentru o analiză privind soarta podului  de la Ion Creangă.


În urma discuţiilor pe care le va purta cu autorităţile locale şi reprezentanţii Direcţiei Silvice, preşedintele Vasile Pruteanu va trimite o informare preşedintelui Romaniei, Traian Băsescu.

Consiliul Județean Neamț vrea să o defrișeze o suprafaţă de 16 hectare care conține vegetație ce împiedică scurgerea apei în zona podului de la Ion Creangă. Este şi cauza pentru care Siretul a provocat inundaţii și a afectat podul rutier care face legătura între satul Cotu-Vameș și localitățile de pe celălalt mal – Ion Creangă, satul Recea, comunele Valea Ursului şi Oniceni.

Pentru a putea începe investiţia, trebuie defrişate cele 16 hectare, prin trecerea lor din administrarea Direcției Silvice Neamț în cea a Consiliului Județean Neamț.

A fost necesar un proiect de lege pe care deputatul Marius Neculai l-a prezentat în Parlament, a fost aprobat şi trimis spre promulgare.

Traian Băsescu a retrimis Parlamentului, săptămîna trecută, legea privind scoaterea din fondul forestier național a unor terenuri aflate în proprietatea publică a statului și transmiterea acestora din administrarea Direcției Silvice Neamț, spre reexaminare. Şeful statului a spus că este necesară compensarea suprafeței care va trece de la Direcția Silvică la Consiliul Județean cu alte terenuri echivalente.

Miercuri, preşedintele Vasile Pruteanu va dezbate la faţa locului situaţia de la podul de peste Siret şi va transmite şefului statului o situaţie completă din punct de vedere juridic – în ceea ce priveşte terenurile – tehnic – în ce priveşte starea podului – şi socială – în ce priveşte impactul revărsării Siretului asupra satelor din împrejurimi.

Comunicat CJ Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate