Citirea gandurilor

0

Cercetatorii de la cel mai mare centru de reabilitare din Canada au dezvoltat o tehnica ce foloseste scanarea creierului prin infrarosii pentru a decoda preferintele, avand scopul de a deschide o cale de comunicare cu copiii care nu se pot misca sau nu pot vorbi.

Intr-un studiu, oamenii de stiinta demonstreaza capacitatea de a decoda preferintele unei persoane pentru una dintre doua bauturi cu o acuratete de 80% prin masurarea intensitatii luminii infrarosii absorbite in creier. Cand creierul este activ, oxigenul din sange creste si, in functie de concentratie, absoarbe mai multa sau mai putina lumina. In anumite cazuri, creierul este mai activ cand displace ceva. Cand copiii care au dizabilitati nu pot vorbi sau nu pot gesticula pentru a controla mediul in care se afla acestia pot dezvolta o sentiment de neajutorare care impiedica dezvoltarea normala. Cercetatorii noteaza faptul ca creierul uman este prea complex pentru a se putea decoda gandurile aleatorii. Cu toate acestea, daca limitam contextul, limitam intrebarea si raspunsurile disponibile, atunci citirea gandurilor devine posibila.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate