Ciprian Șerban: „Să punem capăt tuturor dezinformărilor legate de Legea privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie!”

0

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul privind organizarea activităţii de prevenire a separării copilului de familie, care prevede, printre altele, înfiinţarea Observatorului Naţional al Copilului. S-au înregistrat 222 voturi „pentru” şi 40 „contra”.

Deputatul Ciprian Șerban vine cu clarificări în ceea ce privește acest proiect:

„𝗟𝗲𝗴𝗲𝗮 𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗿𝗲𝗽𝘁 𝘀𝗰𝗼𝗽 𝗲𝘅𝗰𝗹𝘂𝘀𝗶𝘃 𝗠𝗘𝗡𝗧̗𝗜𝗡𝗘𝗥𝗘𝗔 𝗰𝗼𝗽𝗶𝗹𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜̂𝗡 𝗙𝗔𝗠𝗜𝗟𝗜𝗘 𝘀̗𝗶 𝗣𝗥𝗘𝗩𝗘𝗡𝗜𝗥𝗘𝗔 𝘀𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁̗𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗶̂𝗻 𝗰𝗮𝗿𝗲 𝗮𝗰𝗲𝘀𝘁𝗮 𝘀𝗮̆ 𝗮𝗷𝘂𝗻𝗴𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗴𝗿𝗶𝗷𝗮 𝘀𝘁𝗮𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗶𝗰𝗶𝗻𝗮 𝗹𝗶𝗽𝘀𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗳𝗮𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮 𝘀𝗮.

Mesajul lansat fără nicio responsabilitate și fără nicio rușine de AUR este o minciună sfruntată, menită să producă teroare printre familiile sărace.

Toți, dar absolut toți membrii AUR au votat textul legii care a fost clarificat, astfel încât să nu mai existe niciun dubiu sau vreo posibilă altă interpretare.

Așadar, iată câteva clarificări:

👉8 din 10 copii români provin din familii vulnerabile. România este țara cu cei mai mulți copii din familii sărace. Pentru a-i ajuta pe acești copii SĂ RĂMÂNĂ ÎN FAMILIILE LOR a fost gândită legea privind activitatea de PREVENIRE a separării copilului de familie.

👉Toate etapele care vizează PREVENIREA separării copilului de familie sunt gândite pentru a identifica acele soluții de sprijin pentru ca familiile aflate în dificultate să-și poată ține în continuare copiii acasă, fără să-i priveze de lucrurile de strictă necesitate de care au nevoie și de serviciile esențiale pentru dezvoltarea lor (școală, asistență medicală), astfel încât să NU ajungă în punctul în care să ceară stabilirea unei măsuri de protecție din partea statului pentru copii.

👉Obiectivul este să avem copii sănătoși și educați, care pornesc în viață cu șanse egale și au parte, cel puțin, de condițiile minime obligatorii unei dezvoltări adecvate. Iar acești copii să crească ÎN FAMILIILE LOR!

Minciuni care se vehiculează în legătură cu Legea privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie:

1) Părinții vor fi obligați să-și vaccineze copiii, altfel vor fi luați de stat. – 𝗙𝗔𝗟𝗦❗

🔴Legea din România nu impune, în acest moment, vaccinarea obligatorie a copiilor, nici măcar cu vaccinurile din schema națională, recomandată de Ministerul Sănătății. Cu atât mai puțin ar putea să reglementeze acest lucru legea privind activitatea de PREVENIRE a separării copilului de familie.

2) Copiii din familiile sărace, înscriși în Observatorul Copilului, vor reprezenta o bază de date pentru adopțiile internaționale. – 𝗙𝗔𝗟𝗦❗

🔴Copiii din familiile sărace, înregistrați, CU ACORDUL PĂRINȚILOR, în Observatorul Copilului, NU SUNT copii adoptabili. Ei sunt copii pentru care trebuie identificate soluții pentru a putea rămâne ACASĂ, alături de părinți, ÎN FAMILIE. Înregistrarea în Observatorul Copilului nu înseamnă SUB NICIO FORMĂ transformarea acestora în copii care pot fi adoptați.

3) Copiii vor fi luați cu forța din familii pentru adopții internaționale, odată ce legea privind activitatea de PREVENIRE a separării copilului de familie va intra în vigoare – 𝗙𝗔𝗟𝗦❗

🔴𝗜̂𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮❟ 𝗮𝗱𝗼𝗽𝘁̗𝗶𝗶𝗹𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁̗𝗶𝗼𝗻𝗮𝗹𝗲 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗰𝗲𝘁𝗮̆𝘁̗𝗲𝗻𝗶𝗶 𝘀𝘁𝗿𝗮̆𝗶𝗻𝗶 𝗻𝘂 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝗽𝗼𝘀𝗶𝗯𝗶𝗹𝗲!

Mai clar: CETĂȚENII STRĂINI NU POT ADOPTA COPII ROMÂNI! Conform legislației în vigoare, adopția în străinătate a unui copil român este posibilă EXCLUSIV pentru cetățenii români din diaspora!

Fac un apel ferm către reprezentanții AUR să dea dovadă de responsabilitate și corectitudine, măcar în ceea ce privește soarta copiilor români!

Nu mai angrenați în mesajele voastre electorale oameni pe care avem, toți, datoria să îi protejăm!”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate