Neamtul are doi jandarmi din rasa „ciobanesc german”

1
Ciobanesc german - Jandarm Neamt
Ciobanesc german – Jandarm Neamt

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Neamţ are doi noi parteneri în executarea misiunilor în zonele montane – PAC şi PICAMU. Aceştia sunt doi câini din rasa „ciobănesc german” şi au fost distribuiţi unităţii noastre de către Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu.
PAC (de 8 luni) şi PICAMU (de 6 luni) se află în perioada de predresaj, când se execută exerciţii specifice vârstei: deprinderea cu numele, cu zgarda şi lesa, realizarea ataşamentului faţă de cel care îl are în grijă şi dezvoltarea curajului faţă de persoane străine.
Urmează ca, în timp, pentru perfecţionarea deprinderilor practice, precum şi aprofundarea cunoştinţelor specifice necesare desfăşurării în bune condiţii a misiunilor, vor executa o gamă largă de exerciţii, cum ar fi:

Ciobanesc german - Jandarm Neamt
Ciobanesc german – Jandarm Neamt

– exerciţii de disciplinare: mersul alături de conductor, poziţiile aşezat, culcat, întoarcerile din mişcare, lăsarea în poziţie şi chemarea la conductor, lătratul la comandă, aducerea aportului;
– semnalarea persoanei găsite.
– alegerea unui obiect dintr-un grup de obiecte pe baza mirosului unui obiect corespondent, prinderea unor persoane ce au comis infracţiuni.
De altfel, în perioada următoare, cei doi câini, alături de conductori vor participa la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” Sibiu, la cursul de specializare pentru căutare şi salvare în mediul natural.
Ca urmare a specializării PAC şi PICAMU au fost repartizaţi la Posturile de Jandarmi Montane Bicaz şi Vânători, având ca principală misiune căutarea şi salvarea persoanelor pierdute sau dispărute în mediul natural.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. sava dan spune

    in sfarsit avem politisti INCORUPTIBILI !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate