Cinema „Mon Amour”: Premiera de gală a filmului „Între chin și amin”

Duminică, 27 octombrie, de la ora 18:00, la Cinema „Mon Amour”. va avea loc premiera de gală a filmului „Între chin și amin”, de Toma Enache.

Filmul prezintă o realitate dureroasă și tristă a istoriei noastre recente și este un prilej inedit de a înțelege odată pentru totdeauna că perioada comunistă nu merită nicio nostalgie.

Încasările de la premiera de gală vor fi donate pentru implementarea unui program educațional pe care Asociația ”Sens Civic” îl va face public cu prilejul evenimentului.


Menționăm că la acest moment suntem foarte aproape de a epuiza toate biletele și a avea o sală arhiplină la acest eveniment. Totodată, duminică vom anunța public un proiect la care muncim de câteva luni și ne-am bucura să ne fiți alături la acest eveniment în care vom scoate la lumină o umbră din trecut și vom lansa un proiect ce va avea o amprentă în viitor.”, anunță Asociația „Sens Civic”.

Între Chin și Amin, filmul independent al lui Toma Enache reprezintă o ecranizare cât se poate de realistă a Fenomenului Pitești și modului brutal în care erau reeducați deținuții din închisorile comuniste. Filmul este un omagiu adus tuturor oamenilor care au suferit în temnițele comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare.

Între Chin și Amin este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare de viață, petrecută într-una din cele mai crunte perioade din istoria modernă – reeducarea din pușcăriile comuniste. Filmul are la baza întâmplări reale care m-au marcat puternic atunci cand le-am aflat, indiferent că s-au întâmplat în închisoarea din Sighet, în cea din Piteşti sau în altă parte. Discuțiile pe care le-am avut cu câțiva supravieţuitori m-au ajutat să înteleg şi mai bine evenimentele din acea perioadă. Biografiile personajelor principale înglobează lucruri teribile, trăite de mii de deținuți politici din perioada comunistă, însă conțin şi esenţa unor caractere unice şi extrem de puternice.

Intenția mea a fost să arătăm că există o altă lume dincolo de această lume concretă, o lume suprasensibilă, cu valori transcendente (dragostea, Dumnezeu, binele), că există o valoare superioară vieții, care are ca efect tocmai triumful acesteia, atunci când totul pare pierdut. Am considerat că a venit momentul ca realitatea brutală a Fenomenului Pitești, despre care nu s-a putut vorbi timp de zeci de ani și care a adus suferințe inimaginabile unui număr semnificativ de oameni, să fie spusă în sfârșit cu voce tare, printr-un film artistic. Așa se face că am decis să investesc toată energia și economiile mele în acest film”, a declarat Toma Enache.

Kira Hagi a urmat cursurile facultății de Teatru și Film „New York” din Las Vegas, una dintre cele mai bune școali de practică în producția de film. A mai jucat în scurt-metrajele București, te iubesc (2014) și Fragile (2017).
Vali V. Popescu a absolvit Facultatea de Teatru de la Târgu Mureș și este actor la teatrul „Aureliu Manea” din Turda. În 2017 a fost vocea lui Roc în animația Linxy.
Ana Pârvu este studentă la teatru la Universitatea din Warwick, Anglia
.

Toma Enache este regizor, actor, poet, jurnalist. A absolvit în 1997 Facultatea de Regie-Teatru din București. A mai regizat în 2013 primul film artistic din istorie vorbit în aromână – Nu sunt faimos, dar sunt aromân, urmat în 2015 de documentarul Armânii, de la faimoșii Manakia la Nu sunt faimos, ambele premiate la festivaluri din Europa.

Între chin și amin”
Regia: Toma Enache
Scenariul: Elena Enache/ Toma Enache/ Eugen Cojocariu
Director de imagine: Alexander Sachs
Muzica: Adrian Flautistu/ Eduard Gore
Scenografia: Medeea Enciu/â
Asistenți scenografie: Diana Samoilă/ Irina Sava
Makeup si efecte speciale: Florina Mărcuța
Editor: Ruxandra Mihai
Sound design: Alexandru Dumitru
Director de casting: Anca Similar
Consilier probleme penitenciar: Cristian Micu
Consilier artistic: Cristian Radu Nema
Poster: Eliza Titimeaua Badoiu
Producător executiv: Elena Enache

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate