Cine va prelua cultura nemțeană?

1

După cum a aflat toată lumea, directorii de la Teatrul Tineretului, Complexul Muzeal Județean Neamț și Biblioteca Județeană au fost demiși în urma unor evaluări la care nu au obținut notele necesare pentru promovare. Despre evaluări nu ne putem da cu părerea, deoarece nu s-a ostenit nimeni să ne explice ce e cu aceste evaluări și ce anume nu au știut managerii de au luat nota mică. Deci suspiciunea de execuție, promovată de alte persoane, poate să planeze liniștită, deoarece, chiar și cu o evaluare corectă, dacă nu comunici și nu ești transparent, alt rezultat decât suspiciunea nu ai cum să obții.

Acum întrebarea este cine va prelua aceste funcții. Deja sunt lansate mai multe nume pe care iarăși nu le comentăm, deoarece nu avem nicio informatie oficială despre organizarea vreunui concurs, despre înscriși în competiția pentru aceste funcții sau alte elemente concrete.

Totuși, acum există ocazia ca instituțiile de cultură, teatru, bibliotecă și muzeu să iasă din sfera suspiciunilor de management incompetent și numit politic cu ajutorul aspiranților la posturile vacantate. Aceștia se vor pregăti fiecare pentru o probă în care vor prezenta un plan de management și una de interviu în fața unei comisii de evaluare.

Solicităm în mod public celor care se vor înscrie pentru ocuparea acestor funcții ca înainte de a-și prezenta proiectul de management în fața comisiei să prezinte viziunea sa în cadrul unei conferințe de presă în fața nemțenilor din banii cărora li se vor plăti salariile și înainte de interviul dat tot în fața comisiei să dea un ”interviu” tot într-o conferință de presă pentru nemțenii ai căror bani îi vor cheltui prin instituțiile de cultură ce vor să le managerieze.

Dacă vom avea de-a face cu candidați bine pregătiți pentru aceste funcții, aceștia nu vor avea nicio emoție în a-și prezenta proiectul de management și în a răspunde la întrebările jurnaliștilor. Dacă în schimb vor evita acest lucru nu vor avea niciodată dreptul moral să se întrebe de ce funcția lor nu are o greutate, de ce nemțenii nu-i bagă în seamă și nu dau foarte multă importanță instituțiilor de cultură și nici de ce nu vor fi crezuți atunci când vor spune că au ajuns în funcții doar pe criterii de competență.

În fața nemțenilor, domnilor manageri sau oameni de cultură. În fața lor prezentați ce vreți să faceti cu instituțiile de cultură și spuneți-le de ce vreți să obțineți aceste posturi. Dacă sunteți oameni de valoare nu aveți niciun motiv să refuzați această provocare.

Iosub Robert

dolinex
1 Comentariu
  1. Ghinet Marius spune

    BRAVO !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate