Cine sunt favoriții la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț

Cine crezi că ar trebui să fie noul primar și de ce?

Recent am făcut un sondaj de opinie prin care cititorii noștri și-au putut exprima liber preferințele lor cu privire la cine ar fi cel mai potrivit om pentru a fi primarul municipiului Piatra-Neamț.

Alegerile locale se apropie în ritm alert și pietrenii vor merge în curând la urne pentru a alege componența consiliului local și, desigur, primarul.

În urma analizei comentariilor făcute în special pe Facebook în dreptul postării noastre legată de acest subiect, se pare că în topul preferințelor se află actualul primar Dragoș Chitic, argumentul principal fiind acela că oamenii se declară mulțumiți de activitatea sa și vor ca acesta să își continue proiectele începute.

Imediat, în topul preferințelor se numără fostul primar de Piatra-Neamț, Ion Rotaru, actual primar al comunei Alexandru cel Bun. Cei mai mulți dintre comentatori au declarat că îl regretă, că a făcut multe lucruri bune și ar prefera să revină la conducerea primăriei din Piatra-Neamț.

La fel de mult îl preferă unii cititori și pe Marius Ghineț, un om pe care aceștia îl consideră suficient de competent pentru a administra primăria din Piatra-Neamț și îi vor oferi votul de încredere dacă acesta decide să candideze.

Și Romel Bîrjoveanu este nominalizat de cititorii noștri ca fiind favorit pentru funcția de primar, primind mulțumiri și felicitări pentru implicarea sa de până acum în ceea ce privește soluționarea problemelor cetățenilor.

Alte nume vehiculate de cititori sunt, descrescător ca preferințe, Florentina Moise, Vasile Panaite, Andrei Carabelea, Gheorghe Ștefan, Liviu Harbuz, Cristian Tihenea, Răzvan Bobeanu, Iosif Koszeghi, Ionel Arsene.

Cert este, din analiza făcută, că dacă actualul primar Dragoș Chitic va decide să candideze pentru un nou mandat, acesta are șanse foarte mari să îl câștige, bucurându-se de susținerea multor cititori ai publicației noastre. Desigur că încă nu a început campania, mai sunt câteva luni bune până la alegerile locale și pot apărea candidaturi surpriză care ar putea răsturna situația prezentată de noi în acest moment.

Vom vedea ce ne rezervă viitorul și cine se va înscrie în cursa pentru funcția de primar. Menționăm că datele de mai sus sunt o radiografie a preferințelor din prezent ale pietrenilor, extrase din aproximativ 350 de comentarii obținute la o postare cu un impact de 29.000 persoane, majoritatea din Piatra-Neamț.

Din păcate pentru pietreni, anticipăm că la locale vom avea cea mai infectă campanie din câte a văzut Piatra-Neamț. Vor curge răutățile, făcăturile, cele mai mizerabile atacuri la persoană.

Așadar, la Piatra-Neamț alegerile locale se joacă și dacă se vor face din două tururi sau anticipat va fi imposibil de prevăzut ceva, mai ales, că organizațiile politice locale sunt așa de speriate încât nu și-au anunțat încă niciun potențial candidat sau atât de dezorganizate încât nici nu au un potențial candidat încă iar principalele partide PSD și PNL merg pe strategii de imagine nefericite care vor favoriza creșterea celorlalte partide.

De reținut este faptul că e important ca mulți oameni să participe la vot pentru ca cel care va conduce municipiul și echipa de consilieri să fie reprezentativi.

Mult succes tuturor celor care vor intra în competițiile electorale ce urmează.

- Apreciază pagina -

11 Comentarii
 1. Spiridon Ica Mihai Catalin spune

  Cătălin
  Singurul și cu experiență si cu un potential de invidiat este Ion Rotaru

 2. Gradinaru Neculai spune

  Gheorghe Ștefan a fost cel mai bun primar în Piatra Neamț. De la el până în prezent, nu reușesc să întrețină cât a construit G.Ștefan. Păcat că el a plătit toate oalele sparte ale PDL vopsit în PNL.

 3. Szabo Maria spune

  Ion Rotaru primar de Piatra Neamt,bun gospodar,cunoscator al nevoilor orasului si a cetatenilor,experienta in administratie din mandatele anterioare,bun crestin,bun cetatean,!Cu apreciere si recunostinta va felicit domnule primar Ion Rotaru pentru realizarile din comuna Alexandru cel Bun si din mandatele antetioare la Primaria Piatra Neamt!

 4. Adrian spune

  Eu zic ca oricine ar iesi primar ar trebui sa scoata orasul la lumina.As prefera sa fie un primar nou,tanar cu idei de viitor si cu proiecte realizate pe TEREN,nu doar pe hartie.

 5. Melu spune

  Ion Rotaru la 70 de ani,un primar de viitor !.

 6. Stefan spune

  Chiar nu putem avea un primar desprins de gasca lui Pinalti si cu un pic de scoala si viziune?Din aia enumerati de d-vs , Liviu Harbuz e singurul cat de cat ok…

 7. Ciobotariu Ana spune

  Ion Rotaru, bun gospodar, comunicativ,bun creștin ,stiti cum se spune din popor ,,omul sfințește locul „…un om cu suflet si o voință de fier…merita sa fie iar primar de Piatra Neamț.

 8. Roxana spune

  Răzvan Bobeanu – Primar , tanar , serios , corect , implicat , expierienta in activități diverse

 9. Stefan Adrian spune

  Cătălin Dragusanu

 10. Vlad spune

  De asta nu au fost stranse panourile electorale din oras… ne pregatim de alegeri:)))

  1. Cristian C spune

   ROTARU ION primar cu viziune modernă.
   Koszeghi / respect pt. meserie dar ca manager NU.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate