Cine sunt candidații din Neamț cu cele mai mari șanse la alegerile parlamentare

0

Partidele din Neamț au depus listele pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020. Mulți candidați dar doar câteva locuri eligibile. 3 de senatori și 8 de deputați.
Să îi cunoaștem pe cei cu cele mai multe șanse de reușită în Parlamentul României care să reprezinte interesele nemțenilor.

PSD Neamț

Senat

Lista PSD Neamț la Senat este deschisă de Răzvan Cuc, un nume cunoscut în Neamț, în special prin prisma funcției de ministru al Transporturilor pe care a ocupat-o în 2017 și în 2019, dar și ca urmare a candidaturii sale la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț.

Cunoaște limbi străine (engleză, franceză), are studii superioare în domeniul afacerilor, dreptului, cursuri absolvite în România, dar și în afara țării, precum și o vastă experiență în domeniul administrației publice.

Încă din 2006 și-a început cariera ca expert în integrare europeană la Ministerul Economiei, apoi a fost, pe rând, consilier județean, director de societăți, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, consilier în administrație locală, administrator public al județului Giurgiu, deputat și ministru al Transporturilor.

A venit în Neamț, fiind primit cu încredere și brațele deschise de conducerea PSD Neamț, alături de care, în perioada cât a fost ministru, Răzvan Cuc s-a deplasat pe șantierele rutiere deschise în județ și finanțate cu sprijinul Guvernului de atunci. Reabilitarea concretă, fizică a unor drumuri peste care timp de 30 de ani s-au așternut doar promisiuni pare să fie doar începutul implicării lui Răzvan Cuc în Neamț.

Candidatura sa ca senator în Parlamentul României aduce cu sine o experiență de peste 1 deceniu în administrația publică centrală, aspect care nu poate fi decât un avantaj pentru locuitorii din Neamț.

Florentina Moise este președinte al organizației PSD Piatra-Neamț și se află pe locul 2 pe lista PSD Neamț la Senat.

Florentina Moise are o carieră de peste 2 decenii în educație, are studii universitare în domeniul dreptului, psihologiei, managementului și în domeniul apărării și securității naționale. A ocupat mai multe funcții de conducere, dintre care cea mai importantă fiind funcția de director al Casei Corpului Didactic Neamț. Florentina Moise a fost și este un om implicat în comunitate și prin candidatura sa la Senatul României dorește să facă mai mult pentru nemțeni decât a reușit să facă până în prezent.

La Senat mai candidează pe lista PSD Neamț Neculai Avădanei – medic, Adrian Bourceanu – avocat, Ionuț Ciocoiu – profesor.

Camera Deputaților

Lista PSD Neamț pentru Camera Deputaților este deschisă de Ciprian Șerban.

Ciprian Șerban este din Roznov, unde a și candidat pentru funcția de primar, a crescut în Slobozia și a intrat de mulți ani în politică.

Are studii universitare în economie, management, științe politice, a lucrat în mediul privat ca antreprenor, a ocupat funcția de consilier județean și din 2016 este deputat de Neamț în parlamentul României. În calitate de deputat ales în 2016, a făcut parte din mai multe comisii permanente și a avut peste 100 de propuneri legislative, dintre care 51 de legi promulgate.

Oana Bulai este a doua pe lista PSD Neamț pentru Camera Deputaților, pe un loc eligibil. Este originară din Roman și licențiată în Administrație Publică. Deține un master în Psihologie politică și leadership în administrație.

A fost, din martie 2018 până în noiembrie 2019, Consilier de Stat al prim-ministrului României. De asemenea, a fost administrator public al Consiliului Județean Neamț și consilier al Președintelui Consiliului Județean Neamț. Aceasta a mai ocupat funcția de consilier local al municipiului Roman, apoi consilier județean.

Oana Bulai este, de asemenea, formator acreditat. A fondat și condus mai multe companii și, de curând, s-a remarcat prin demararea în 2020 a programului de leadership „VIITORUL EȘTI TU!”. Scopul acestui program este acela de a sprijini tinerii de 16-18 ani care au idei și proiecte pentru comunitatea noastră sau pentru țară.

Remus Munteanu este antreprenor și fiul fostului parlamentar, respectiv președinte al PSD Neamț, Ioan Munteanu. În perioada 1998-2002 s-a remarcat ca fotbalist la Ceahlăul Piatra-Neamț. Din 2005 este licențiat în Administraţie Publică.

A fost numit, în 2018, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului. Ulterior a fost numit și în Consiliul de Administraţie al OPCOM – Operatorul Comercial al Pieţei de Energie Electrică şi Gaze.

Constantin-Cătălin Zamfira, născut în 1970, este un deputat ales în 2016, din partea Partidului Social Democrat. În calitate de deputat a avut 60 de propuneri legislative, dintre care 17 au fost promulgate.

Pe lista de la Camera Deputaților a PSD Neamț mai sunt: Gabriela Lucachi – medic, Toni Covasan – primar, Ovidiu Niță – primar, Octavian Diaconița – jurist, Radu Tudorel – consilier județean, Adrian Păduraru – consilier județean.

PNL Neamț

Senat

Senatorul Eugen Țapu-Nazare deschide lista PNL Neamț la Senat. Născut în 1962 la Pașcani, Eugen Țapu-Nazare este inginer de profesie.

S-a specializat în Management Administrativ, la Şcoala Superioară de Administraţie, Roma, Italia. A fost director în mediul privat, subprefect, consilier județean, secretar de stat în Ministerul Educației, parlamentar. A intrat în PNL în anul 2000.

Consilierul local Constantin Teodorescu este pe locul 2 pe lista de la Senat, un loc eligibil. Născut în Piatra-Neamț în 1971, este absolvent de „Rareș”.

Are studii postuniversitare (este licențiat în științe economice și deține un master în resurse umane) și și-a început activitatea la SC ROLAC SRL Turturești.

De 20 ani lucrează la SC RIFIL SA unde se ocupă de activitatea de resurse umane. A ocupat și funcția de viceprimar al municipiului Piatra-Neamț.

Pe lista de la Senat mai sunt Elena Preda, Vasile Panaite, Neculai Ivanov.

Camera Deputaților

Deputatul Mugur Cozmanciuc deschide lista PNL Neamț la Camera Deputaților. Născut în 1978 în Vatra Dornei, Mugur Cozmanciuc a devenit deputat PNL Iași în anul 2012.

Este licențiat în drept și are un master în Dreptul Afacerilor. Are studii postuniversitare la Colegiul Național de Apărare, Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, București și la Colegiul Național de Afaceri Interne, Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, București.

La data de 18 mai 2012 a fost numit Secretar de Stat la Ministerul Mediului și Pădurilor în Guvernul Victor Ponta (Guvernul USL).

A lucrat în mediul privat, a fost director la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, a fost consilier municipal, consilier județean și a ocupat mai multe funcții în administrație în Iași.

În 18 august 2014 a fost numit președinte al Filialei Teritoriale PNL Neamț. La alegerile din 2016 a fost ales din nou deputat, de această dată în județul Neamț. A candidat la alegerile din 2020 la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Deputatul Dan Laurențiu Leoreanu este al doilea pe lista de candidați la Camera Deputaților. Născut în 1965 în Roman, Laurențiu Leoreanu a ocupat funcția de primar al municipiului Roman și apoi de deputat de Neamț din decembrie 2016.

De profesie profesor de matematică, a predat la școala generală din Trifești și apoi la Colegiul Tehnic „Miron Costin” din Roman, unde a fost și director. Licențiat în drept, are cursuri postuniversitare și de formare în mai multe domenii. A fost ales consilier local în Roman în 2004. După 4 ani, a fost ales primar al aceluiași oraș.

La alegerile legislative din 2016, a obținut un mandat de deputat.

Deputatul Mara Calista este a treia pe lista de candidați.

Născută în anul 1988, Mara Calista este licențiată în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene la SNSPA. Are un master în Politică, Gen şi Minorităţi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative. A ocupat mai multe funcții la MAE și în Parlament.

Este președinte al Asociaţiei O Șansă pentru Viitor. În 2016 a fost membru în CA la Loteria Română. În același an a devenit deputat, fiind aleasă în circumscripția electorală nr.36 Teleorman. A avut peste 100 de propuneri legislative, dintre care 35 de legi promulgate.

Bogdan Buhușanu este din Podoleni și licențiat în Contabilitate și Informatică de Gestiune. Ocupă funcția de consilier județean în Neamț. A candidat la Primăria Podoleni în 2020.

La Camera Deputaților pe listă mai sunt: Daniel Vasiliu Macovei, Adrian Alui Gheorghe, Grigoruță Oniciuc, Ciprian Meriuta, Jucan Adrian, Vlad Diaconu.

USR-PLUS NEAMȚ

Senat

Florin Zaharia deschide lista de la Senat a USR PLUS Neamț. A lucrat peste 20 de ani la o companie străină în transportul maritim. De 6 ani este comandat de navă comercială. La alegerile locale din 2020 a candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Pe lista de la Senat mai sunt Marius Irimia, Cristina Năsoi, Crețu Laurențiu și Cosmin Ancuța.

Camera Deputaților

Născut în 1987, deputatul Iulian Bulai deschide lista USR PLUS la Camera Deputaților. Este licențiat în arte vizuale și cu un master în relații internațioanale. Dincolo de studiile artistice, este pasionat de limbile străine – vorbește engleză, norvegiană, franceză, italiană, portugheză si limba chineză (mandarin) la nivel conversațional. A făcut voluntariat în mai multe domenii ca educația, migrație sau inițiative cetățenești.

După terminarea studiilor, a efectuat stagii de practică la Delegația UE în Republica Capului Verde și Islanda unde a lucrat în departamentele de comunicare. A fost, de asemenea, traducător și interpret, pe lângă faptul că a expus lucrări de artă sau a coordonat diferite expoziții.

Din primăvara anului 2016 s-a întors acasă și s-a implicat în proiecte de antreprenoriat civic și politic. În decembrie 2016 a fost ales deputat de Neamț în Parlamentul României. A avut 150 de inițiative legislative dintre care 24 de legi promulgate.

Ramona Tofan este a doua pe lista USR PLUS la deputați. A fost aleasă în iunie 2019 vicepreședinte USR Neamț și, tot în acea perioadă, devine și președinte al organizației locale Piatra-Neamț.

Este economist și lucrează de peste 20 de ani în mediul bancar. În 2020, a candidat la Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamț.

Pe listă mai sunt: Ioan Meraru, Laura David, Alin Buzdugan, Tiberius Berbece, Bogdan Huci și Ionel Albu.

PRO România Neamț

Senat

Dan Manoliu este candidat pe un loc eligibil la Senatul României din partea PRO România. Născut în 1962, a lucrat ca inginer, director comercial, administrator de firmă. A fost vicepreședinte în Consiliul Județean Neamț și consilier județean. Din 2016 a fost ales senator.

Camera Deputaților

Bogdan Tohăneanu candidează la Camera Deputaților din partea PRO România Neamț. De profesie avocat, a fost secretar de stat în MAI pe timpul Guvernului Ponta. Este vicepreședinte al PRO România.

PMP Neamț

Senat

Fostul primarul al municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic, deschide lista la Senat din partea PMP Neamț.

Născut în 1967, Dragoș Chitic este absolvent al Universității Tehnice de Construcții din Iași. A lucrat în mediul privat, la Camera de Comerț, a fost director la ADI Urbtrans, viceprimar și primar al municipiului Piatra-Neamț.

Pe listă mai sunt: Neculai Preda, Alina Tatomir, Ionut Morosanu, Marian Bulai.

Camera Deputaților

Viceprimarul municipiului Piatra-Neamț, Bogdan Gavrilescu, deschide lista la Camera Deputaților din partea PMP Neamț.

Născut în 15 februarie 1971, este absolvent al Academiei de Studii Economice București și al Facultății de Construcții Timișoara. Este fost sportiv de performanță și președinte al PMP Neamț. În 2020 a candidat la funcția de președinte al CJ Neamț.

Pe listă mai sunt: Cristian Sauciuc, Lăcrămioara Pascaru, Mihai Gontaru, Toader Obreja, Ioan Tancău, Eugen Cobzaru, Georgiana Pompas, Ciprian Avasiloaiei, Florin Gherghel.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate